BTW verhoging en kerstpakketten

Per 1 oktober 2012 zal het BTW (hoog) omhoog gaan van 19% naar 21%. Deze BTW verhoging heeft invloed op het bestellen van kerstpakketten.

Wat heeft de BTW verhoging voor een gevolg voor Kerstpakket bestellers?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat de meeste kerstpakketten bestaan uit twee gedeelten BTW, het zogenaamde BTW laag tarief (6%) en het BTW hoog tarief (19%/21%)

Wat van belang is is om te kijken naar het daadwerkelijke moment van prestatie, wij dienen de volgende regels in acht te nemen:
Wij berekenen 19% BTW als we een product of dienst voor 1 oktober 2012 leveren, hierbij maakt het niet uit of we je voor of na de levering de factuur sturen.

Wij berekenen 21% BTW als we na 1 oktober 2012 een product of dienst leveren

Wanneer u BTW-plichtig bent en uw een budget exclusief BTW hanteert welke beneden de 58 euro ligt dan heeft de BTW verhoging geen invloed op uw kosten. Indien u niet BTW-plichtig bent is de verhoging wel nadelig en gaat u op het BTW hoog gedeelte van uw kerstpakket 2% extra betalen.

Indien u nog niet de werkkostenregeling toepast en uw budget bedraagt 70,00 euro inclusief BTW, dan heeft de verhoging een nadelig effect voor het kerstpakket, indien u producten, waarvoor BTW hoog tarief geldt, heeft geselecteerd. Ook voor het eigen keuze concept Kerstcomplimenten is dit nadelig, aangezien er relatief veel nonfood-items in dit eigen keuze concept gebruikt worden.

U kunt meer over dit onderwerp lezen op rijksoverheid.nl