Eco kerstpakketten

Eco kerstpakketten zijn kerstpakketten die zo zijn geproduceerd en ontwikkeld dat ze grote aandacht aan het milieu besteden.

Een nieuwe trend in de kerstpakkettenbranche is dus het zogeheten Eco-kerstpakket. Een ruim begrip dat wij graag nader uitleggen. Eco staat voor ecologie. Hieronder valt de natuur, het milieu enzovoorts. Kortom de leefbare wereld om ons heen. Planten en dieren staan hierin centraal. Duurzaamheid, strenge productie eisen, biologische producten zijn kernwoorden die onder de noemer Eco vallen.

In onze collectie zijn verschillende eco kerstpakketten opgenomen. Het gaat dan met name om biologische kerstpakketten.
Eco kerstcadeaus richten zich soms ook op bepaalde diertjes, zoals vogels, vlinders of insecten. Vaak diersoorten die we steeds minder vaak terugzien in het dagelijkse leven. Zo kan een kerstpakket, naast dat het gewoon heel leuk is, ook aandacht vragen voor een bepaald goed doel. Producten die daarop inspelen en in het kerstpakket voorkomen zijn bijvoorbeeld vogelhuisjes. Het voeren van bijvoorbeeld vogels kan ook een thema zijn in een ecologisch kerstpakket.

Bepaalde themalijnen binnen onze collectie dragen ook de noemer ecologisch. Zij worden op een verantwoorde wijze geproduceerd en voldoen aan strenge milieu eisen. Een eco kerstcadeau is dus niet alleen leuk voor de ontvanger maar ook goed voor onze wereld!