Ecologisch verantwoorde kerstpakketten

Ecologie betekend eigenlijk niets meer of minder dan “de natuur haar werk laten doen.” Ecologisch verantwoorde kerstpakketten zijn dan ook pakketten waarin grondstoffen zitten die zonder (al te veel) interventie van de producent “gegroeid “ zijn.
Denk hierbij aan onbespoten kersen voor de jam en paté op basis van vee dat niet is behandeld met groeihormonen. Zonder gebruik van preventieve antibiotica en zich vrij heeft kunnen bewegen gedurende hun bestaan. Ecologisch betekend voor ons ook “respect voor de natuur en het milieu.”

Ecologisch verantwoorde kerstpakketten? Let op de verpakking!

Wij verpakken onze kerstpakketten in dozen gemaakt van gerecycled papier. Het bedrukken gaat zonder gebruik te maken van vervuilende oplosmiddelen. Wij streven naar een verpakking voor de verschillende ingrediënten die 100% biologisch afbreekbaar zijn. Op deze manier proberen wij onze voetafdruk op onze aarde zo klein mogelijk te maken. Het liefst zouden we niet terug te vinden zijn.

Maar we letten niet alleen de pakketten. Wij hebben er lang geleden al voor gekozen om alle correspondentie via de mail te laten verlopen en zo min mogelijk per post te versturen. Daarnaast hebben we de verlichting op kantoor vervangen en sluiten ’s avonds voordat we naar huis gaan onze pc’s netjes af. Het lijken kleinigheden maar we proberen mede op deze wijze ons pakket ecologisch te maken.
Het gaat tenslotte niet alleen om een stukje plastic of gemanipuleerde soja, het gaat om een manier van leven.

Dus als u opzoek bent naar een kerstpakkettenleveracier met het hart op de juiste plaats, dan weet u waar u moet zijn. Met veel liefde maken wij dan ook onze ecologische verantwoorde kerstpakketten. Deze pakketten vinden jaarlijk hu weg naar inmiddels meer dan 10.000 actieve vaste relaties. We zijn er dan ook bijzonder trots op. Gelukkig zien we dat deze beweging zich landelijk doorzet en we zijn dan ook overtuigd van het feit dat we gezamelijk de juiste weg zijn ingeslagen!

Ecologisch verantwoorde kerstpakketten