Kerstgedachten

Mooie kerstgedachten duren hopelijk langer dan twee kerstdagen. Ook de inhoud van de heerlijke eetbare producten in onze kerstpakketten zijn prima houdbaar. Je kunt proberen de kerstgedachten het hele jaar in praktijk te brengen. Het bewaren van de lekkernijen zal wat moeilijker zijn, die zijn namelijk onweerstaanbaar!

Om terug te komen op de kerstgedachten….. wat waren jouw kerstgedachten? Wat hoop jij voor het volgende jaar? Veiligheid in de hele wereld voor iedereen, iedereen voldoende eten en iedereen schoon drinkwater en dat het klimaat in positieve zin elke dag een beetje verandert . Naast deze prachtige kerstwensen, die jij ongetwijfeld een warm hart toe zult dragen en waar jij ook je steentje aan kunt bijdragen (weet je nog de goede doelen kerstpakketten van het afgelopen jaar, klein gebaar met grote gevolgen!), kun jij je ook richten op zaken dichterbij huis, in je eigen kring, familie, buren, vrienden, collega’s.

Als werkgever kun jij prima bijdragen om anderen eens extra te verwennen. De maand december met het feest van Sinterklaas en de gezellige kerstdagen, leent zich daar uitstekend voor. Dat kan in de vorm van een woord van dank met een kerstpakket, dat met aandacht is uitgekozen.

Kerstgedachten, iets voor een ander doen

Je medewerkers in het zonnetje zetten kan op veel manieren en op verschillende momenten. Ieder bedrijf heeft daar zo haar eigen voorkeur en gewoonte voor. Kerst en het feest van Sinterklaas worden vaak uitgekozen tot de weggeef-dagen van het jaar. Maar ook het zoveel jarig bestaan van een bedrijf is een mooie gelegenheid die je kunt aangrijpen om voor je personeel eens flink uit te pakken, als het budget dit toelaat. Je medewerkers hebben aan het goede resultaat van het bedrijf hard meegewerkt en mogen ook daarvoor in het zonnetje worden gezet.

Doe eens wat extra, iets dat bij je medewerkers en het bedrijf past. De waardering daarvoor zal groot zijn! Je kunt er ook voor kiezen om het voortbestaan van het bedrijf, de goede resultaten aan te grijpen om met kerst wat extra te doen. Laat de medewerkers merken dat het bedrijf door hun toedoen is geworden wat het nu is, laat je mensen met een dankwoord en een mooi kerstpakket duidelijk weten dat jij hun inzet enorm waardeert. Kies in bijvoorbeeld een jubileumjaar voor een heel speciaal kerstpakket, een pakket waaraan jij een mooie kerstgedachte kunt toevoegen.

Ga er even voor zitten. Hoe ziet het personeelsbestand er uit? Wat hoort daar bij? Laat afdelingshoofden, het bestuur van de personeelsvereniging als je een wat groter bedrijf runt met je meedenken. Door het hele jaar kun je op die manier ideeën verzamelen. Niet vergeten te noteren! Lees je ergens een mooie zin of krijg jij spontaan een ingeving, noteer deze, zodat jij in december al voldoende informatie bij elkaar hebt. Op die manier ben je het hele jaar door ongemerkt bezig met de voorbereidingen voor de kerstpakketten, zonder dat het je veel tijd kost. Kerstgedachten die al op papier staan, kerstgedachten die eigenlijk het hele jaar gelden. Onze kerstcadeaus zullen daar prima bij aansluiten. De keuze zal straks snel gemaakt zijn.

Origineel kerstpakket

Kerstgedachten, niet alleen met woorden

Er wordt rondom kerst zoveel gepraat over kerstgedachten. Iedereen wil voor iedereen het beste. Wat komt er uiteindelijk van terecht als het bij gedachten blijft? Laat deze positieve gedachten in de praktijk tot leven komen. Wij kunnen niet alle ellende van de wereld aanpakken, maar zie het wat kleiner in je eigen kring valt genoeg te doen. Denk daarbij aan zieke familieleden, mensen die zonder werk zitten, mensen met schulden, mensen met verdriet waaronder ze gebukt gaan. Er aan denken is goed, maar kom ook in actie. En dat kan heel dicht bij huis.

Werkgevers van Nederland jullie hebben de mooie traditie om elk jaar je werknemers te verwennen voor hun getoonde inzet. Als dat geen fijn gebaar is! Het kost je wat tijd en je hersens zullen kraken voordat je weet wat het kerstpakket dit jaar zal worden, maar vergeet niet hoe blij jij je mensen maakt. Verheug je op dat moment elk jaar opnieuw. Wij zijn al druk bezig met de voorbereidingen om je straks te laten schitteren bij je personeel met je fraaie kerstpakketten. Dat woordje van dank mag je zelf bedenken, daar is ruim voldoende tijd voor. Misschien zegt een van de pakketten wel zoveel dat jouw speech  kort kan zijn. Word je ook al een beetje nieuwsgierig? Dat kunnen we best begrijpen. Als we meer weten, zullen we je informeren. Dus blijf ons volgen.