Kerstgeschenken cadeau doen

Ieder jaar weer doen we elkaar veel kerstgeschenken cadeau. Maar heeft u er als werkgever al aan gedacht wat u dit jaar cadeau wilt doen aan uw werknemers? Voordat we u meer informatie gaan geven over de mogelijkheden, leggen we u graag wat meer uit over de kerstpakketten.

Kerstpakketten zijn namelijk al meer dan tweehonderd jaar oud. Vroeger werden mensen vaak beloond met een voedselpakket. De boeren gaven toen de medewerkers vaak wat voedsel mee voor hun gezin. Meestal waren het chocolademelk en krentenbrood met spijs, de producten die gezien werden als lekkernijen voor de decembermaand. Als iemand inwonend was op de boerderij, dan kreeg hij of zij vaak de tweede kerstdag vrij. Die dag ging men naar huis, naar  familie en men nam wat lekkers mee. Het werd vaak in een mand gedaan en die mand staat nu nog centraal om de cadeautjes voor de decembermaand in te doen.

Een mand was dan ook echt het eerste kerstpakket in Nederland. Het was een blijk van waardering van de boer aan zijn personeel. Eerst werd dit alleen door de boeren op die manier gedaan, maar al snel namen anderen het gebruik over. Er werden lekkernijen in het kerstpakket gestopt, maar ook kleine cadeautjes. Na een tijdje gingen ook steeds meer bedrijven het idee overnemen en ze gaven hun personeel wat lekkers met de kerstdagen.

Kerstgeschenken cadeau doen aan iedereen!

Het ging erg snel, want ook de soldaten die met de kerst bijvoorbeeld niet naar huis mochten, kregen een kerstgeschenk op hun legerplaats cadeau. Maar er zijn wel verschillen tussen het kerstgeschenken cadeau doen van vroeger en nu. Als er gekeken wordt naar nu, dan zien we dat er erg veel online wordt besteld. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in kerstpakketten hebben het er de laatste maanden van het jaar gezellig druk mee. Kerstpakkettenplaza.nl is een voorbeeld en daar kunt u erg veel mooie kerstgeschenken bestellen. U kunt hierbij denken aan traditionele kerstpakketten, maar ook aan foodpakketten of Rituals kerstgeschenken. Er is voor iedereen wat moois verkrijgbaar hier, maar de keuze is uiteraard aan u.

Tips kerstgeschenken cadeau doen 

Een kerstgeschenk cadeau doen is zeker de moeite waard en geeft veel voldoening, maar wat geeft u aan anderen?

  • Vanuit het bedrijf kunt u kijken naar het karakter van uw bedrijf en u kunt het pakket daar op afstemmen.
  • Een themapakket, met producten die passen bij uw personeel en uw bedrijf.
  • Een pakket kan ook door u samen worden gesteld, u kunt hierbij ook een thema kiezen, of verschillende producten kiezen (let op, houd het budget goed in de gaten).
  • Er kan aan de hand van de prijs een kerstpakket worden gekozen, daarom is het erg praktisch als u weet wat u per pakket/per medewerker te besteden heeft, voordat u gaat kiezen.
  • Ga eens na of dat u alleen eten en drinken cadeau wilt doen of dat u ook een blijvende herinnering wilt geven aan uw medewerkers.

Uw kerstgeschenken cadeau doen kost even wat tijd qua voorbereiding, want het is altijd leuk als u wat persoonlijks gaat geven. Onze klantenservice denkt graag met u mee, zodat u een passend kerstgeschenk kunt geven aan uw personeel met kerst 2016! Wij zijn er om met u mee te denken, maar ook om uw vragen te beantwoorden over alle kerstgeschenken die u cadeau kunt doen en die u hier bij ons online worden aangeboden.

Kerstgeschenken cadeau doen