Een kerstpakket kiezen: hoe pakt u dat aan?

Ieder jaar heeft u met kerstpakketten bestellen weer de kans om uw medewerkers of collega’s op een leuke manier te verrassen. U kunt door middel van kerstpakketten hun inzet belonen op een zichtbare manier. Waarbij de een vol goede ideeën zit, kan de andere persoon er jaarlijks weer moeite mee hebben. In deze blog: “een kerstpakket kiezen: hoe pakt u dat aan?” geven we antwoord op deze vraag.  We geven tips om een goede beurt te maken met het kerstpakket voor dit jaar, of juist om fouten te voorkomen. Lees dus snel verder.

1. Begin op tijd

De eerste tip is om op tijd te beginnen! Wanneer u op tijd begint, heeft u de meeste keus en heeft u rust om over uw keuze na te denken. U kunt zelfs bij ons langskomen in onze showroom. Wij leveren tot en met 23 december nog kerstpakketten, maar de keuze is dan wel kleiner doordat er veel uitverkocht kan zijn. Zet alvast ieder jaar een vaste dag in uw agenda waarop u kerstpakketten gaat kiezen. Als u het jaarlijks zo aanpakt, heeft u gegarandeerd ieder jaar weer een origineel kerstgeschenk voor uw personeel of collega’s. In dit artikel, “een kerstpakket kiezen: hoe pakt u dat aan?” geven we nog meer tips. Maak tijdens het lezen eventueel aantekeningen op papier.

2. Doelgroep bepalen

Een kerstpakket voor een timmerman zal er totaal anders uitzien dan een pakket voor een zorgmedewerker. Uiteraard is er het ‘Eigen keuze kerstpakket’ om medewerkers zelf te laten kiezen. Maar wanneer u toch graag het kerstgeschenk voor alle medewerkers gelijk wilt houden, dient u goed na te denken over de doelgroep. Bij het bepalen van de doelgroep kunt u verder denken dan alleen onderscheid te maken tussen een kerstpakket voor mannen of vrouwen. Denk eens na over wie uw medewerkers of collega’s zijn. Waar houden ze van? U zult nooit ieder product uit het kerstpakket helemaal naar wens hebben voor iedere persoon. Maar door onze goed gevulde kerstpakketten, zal er wel voor ieder wat wils in zitten.

3. Schakel hulp in bij kerstpakketten bestellen

Bij Kerstpakkettenplaza.nl hebben we het grootste assortiment en de grootste voorraad. Dit stelt ons in staat om mooie kerstpakketten samen te stellen. U weet wie uw doelgroep is, wij doen suggesties en gaan samen met u brainstormen. Wat dacht u van een sfeervol kerstpakket met een winter thema. Of een outdoor kerstpakket voor wandelaars of autoliefhebbers? Of een lekker verzorging-kerstpakket? Uiteraard is het bij zo’n pakket nog wel van belang dat wij kerstpakketten voor mannen en vrouwen afzonderlijk samenstellen.

4. Budget kerstpakket

Wat is een gemiddeld budget voor een kerstpakket? Vroeger lag dit rond de 35 euro per kerstpakket, tegenwoordig is dit rond de 50 euro. De stijging in budget voor kerstpakketten heeft te maken met corona. Bedrijven willen medewerkers met het kerstpakket een hart onder de riem steken. Daarnaast komt het door de inhoud van kerstpakketten. De inhoud is namelijk veel luxer geworden dan vroeger. Medewerkers vergelijken kerstpakketten vaak met de pakketten die vrienden of familie hebben ontvangen. Het is voor bedrijven een visitekaartje om een mooi, luxe kerstpakket te geven. Bij Kerstpakkettenplaza.nl gaan we altijd voor een maximale waarde van de inhoud van het kerstpakket. Uiteraard geldt dit voor de duurdere kerstpakketten, maar ook voor kerstpakketten onder de 25 euro.

5. Specifieke producten uitkiezen voor kerstpakket

Welke producten ontvangen werknemers graag in een kerstpakket? Allereerst vinden medewerkers het nog steeds fijn als er lekker eten en drinken in een kerstpakket zit. Daarnaast zijn goedkope kerstgeschenken van lage kwaliteit minder welkom en willen mensen graag kwalitatieve cadeautjes ontvangen, iets waar men later in het jaar ook nog wat aan heeft. Dit kan een goedkoop kerstgeschenk zoals een fleecedekentje zijn, maar ook een duur kerstcadeau zoals een opvouwbare kruiwagen, barbecue, servies, planken, interieuraccessoires of gereedschap. Met welke geschenken voor medewerkers of collega’s zouden de mensen bij uw bedrijf blij zijn? Zet dit op uw lijstje.

6. Kerstpakket in huisstijl

Een kerstpakket kiezen: hoe pakt u dat aan? Wanneer we deze vraag aan onze klanten stellen, krijgen we diverse antwoorden. Wat niet iedereen zegt, maar wat wel slim is, is om het bedrijf ook centraal te stellen. Een kerstpakket is een geschenk aan uw medewerkers. Maar de waardering die u ervoor krijgt, en de verbondenheid die uw medewerkers met uw bedrijf voelen, is wat u ervoor terugkrijgt. Houd hier rekening mee wanneer u uw kerstpakket samenstellen gaat. Dit kan een kerstpakket met logo zijn, in huisstijl of zelfs met unieke artikelen zoals verpakkingen met uw logo! Heeft u behoefte aan een kleine oplage kerstpakketten? Dan kunt u dit ook zelf doen met een persoonlijk kaartje. Neem contact op om deze mogelijkheden te bespreken.

7. Voorkom fouten bij een kerstpakket kiezen

Probeer erachter te komen of er specifieke dieetwensen zijn die uw collega’s hebben. U kunt dit gemakkelijk doen door ernaar te vragen bij het organiseren van een lunch. Zijn er collega’s die bijvoorbeeld vegetarisch, glutenvrij of halal eten? Dan is het slim hier iets mee te doen. U wilt voorkomen dat medewerkers niet blij zijn met hun kerstpakket of zich er zelfs onprettig bij voelen. Als er teveel verschillende diëten zijn, kunt u ook meerdere kerstpakketten samenstellen of het geheel vermijden door een non-food kerstpakket te bestellen.

8. Laat uw medewerkers een eigen kerstpakket kiezen

Aansluitend op de vorige tip, is het ook mogelijk om uw medewerkers zelf het kerstpakket te laten kiezen. Soms is dit de beste oplossing. Als uw medewerkers te verschillend zijn, dan is het goed om aan te bieden dat iedereen zelf zijn of haar kerstpakket mag bestellen. Dit kan gewoon via Kerstpakkettenplaza.nl. Toch raden wij het af om altijd iedereen hun kerstpakket zelf samen te laten stellen. U mist dan namelijk het feestelijke moment van op het werk de kerstpakketten uitdelen en het uitpakmoment thuis.

Heeft u zelf tips voor ons?

Hopelijk heeft u antwoord op de vraag: “een kerstpakket kiezen: hoe pakt u dat aan?” Bent u die collega die ieder jaar weer originele kerstpakketten weet te verzinnen? Of heeft u als werkgever de formule ontdekt om jaarlijks het beste kerstpakket te bedenken. Deel dit met ons en duizenden andere ondernemers en bedrijven die bij Kerstpakkettenplaza.nl bestellen. We horen graag hoe u het kiezen van een kerstpakket aanpakt. Maak vrijblijvend kennis met ons. Dat kan door contact met ons op te nemen, uw bestelling online te plaatsen of door onze kerstpakketten showroom te bezoeken.