Wat leuk dat u onze site bezoekt!


Bent u op zoek naar een leuk thuiswerkpakket, een pakket voor de dag van de zorg, paaspakket of zomerpakket, stuurt u ons dan een mail via het contactformulier en wij werken, vanaf 50 stuks, een volledig vrijblijvend voorstel op maat voor u uit! Ondertussen zijn we natuurlijk alweer bezig met de selectie van de meest leuke en trendy artikelen voor in onze nieuwe kerstpakketten! We hebben al diverse leuke kerstpakketten samengesteld. Deze pakketten zijn nu al te bestellen, afrekenen kan later dit jaar, let wel op de levertermijn, de pakketten zijn leverbaar vanaf 15 november!


Als eerste op de hoogte zijn van feitjes, nieuws, acties en natuurlijk nieuwe pakketten, schrijft u zich dan hieronder in op onze nieuwsbrief. U kunt zich op ieder gewenst moment uitschrijven.


Kerstpakketten en fiscus

Het is nog wat vroeg in het jaar, maar kerstpakketten kunnen eigenlijk altijd centraal staan binnen een organisatie. Je hebt namelijk een groot aantal factoren waar je rekening mee gaat houden. Misschien ben je al een beetje aan het rondkijken wat je dit jaar wil doen met kerst voor je personeel. Houd daarom dan in ieder geval rekening met de werkkostenregeling en ook met de omzetbelasting. Het is van belang dat je heel goed weet wat je fiscale regels zijn van de werkkostenregeling als het gaat over het uitzoeken van de kerstpakketten. Sinds januari 2015 vervangen deze namelijk de oudere regelingen, die gaan over de vergoedingen en de verstrekkingen. Het voordeel van deze werkkostenregeling is, dat je je niet meer hoeft te verdiepen in een groot aantal regelingen. We geven je graag meer informatie over de werkkostenregeling en hoe het in zijn werk gaat met de BTW.

De werkkostenregeling en de kerstpakketten 2017

Bij de werkkostenregeling wordt bijna alles wat je als werkgever aan een medewerker verstrekt, gezien als loon, zo ook de kerstpakketten. In 2016 mocht je bijvoorbeeld maximaal 1,2% van je totale fiscale loon besteden aan de onbelaste vergoedingen en de verstrekkingen van werknemers. Het wordt ook wel de vrije ruimte genoemd. Dit is een deel waar je geen loonbelasting over hoeft te betalen. Bij het kiezen van een kerstpakket is het voor jou als werkgever van belang dat je kritisch gaat kijken naar de fiscale regelingen, met name gelet op de vrije ruimte. Als je namelijk boven de vrije ruimte uit gaat komen, dan kan het een dure eindheffing worden en daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn van belang, zorg dat je goed weet welke voorwaarden jij je personeel aanbiedt.

Bedrijf groeit, wat nu met het kerstpakket?

Als je bedrijf groeit is dat een goed teken. Het draait dan goed, je hebt meer mankracht nodig om de werkzaamheden aan te kunnen. Maar als je meer personeel hebt, wil dat ook zeggen dat je aan het einde van het jaar meer kerstpakketten nodig hebt om iedereen te verrassen. Je kunt het in kaart laten brengen wat de mogelijkheden dan zijn. Je moet bij de werkkostenregeling namelijk rekening houden met de gebruikelijkheidstoets. Dat wil zeggen dat de vergoedingen en de verstrekkingen die je aan hebt gewezen als eindheffingsloon niet meer mogen afwijken dan 30% van wat in vergelijkbare situaties gebruikelijk zou zijn. Er moet dus gekeken worden naar wat er in jouw sector gebruikelijk is, dit kan even wat uitzoekwerk zijn, wat je zelf kunt doen of kunt laten doen. Dit is echter wel de moeite waard, want het is zonde als je ineens teveel moet betalen. Er zijn bij Kerstpakkettenplaza.nl kerstpakketten in alle prijsklassen dus daar hoef je je in ieder geval geen zorgen over te maken.

Kerstpakketten

BTW en kerstpakketten

Als je verder kijkt naar de kerstpakketten, dan is ook de omzetbelasting een aspect waar naar gekeken moet worden. Je kunt maar tot een bepaalde hoogte de BTW over de giften, relatiegeschenken en de personeelsvoorzieningen aftrekken. Ook hoort het kerstpakket daarbij. Er wordt hierbij door de Belastingdienst uitgegaan van een bedrag van 227 euro exclusief de BTW per ontvanger per kerstpakket. Als de jaarlijkse uitgaven niet hoger zijn dan dit bedrag, dan mag je van de Belastingdienst de BTW hiervan aftrekken. Je kunt altijd een adviseur raadplegen die jouw situatie in beeld gaat brengen, zodat je zeker weet wat de mogelijkheden zijn. Dit is bij twijfel ook zeker aan te raden, want hierdoor kun je namelijk de juiste beslissingen maken om te zien wat je per medewerker uit mag geven aan een kerstpakket voor 2017.