Kerstpakketten

Kerstpakketten

Aan het eind van het jaar wordt het weer langzaam aan tijd om je als onderneming te buigen over de originele kerstkado’s die zoals elk jaar opnieuw weer dankbaar in ontvangst worden genomen door de werknemers. Elk jaar opnieuw is het voor veel ondernemers ook weer een “crime” om een goed kerstpakket uit te zoeken. Bij verschillende bedrijven specialiseert men zich in deze tijd van het jaar op de samenstelling van kerstpakketten in verschillende soorten en prijsklassen, geschikt voor verschillende bedrijven. Meestal kan men op de sites van deze bedrijven al aangeven naar wat voor soort kerstpakket u op zoek bent. Dit kan zowel bedrijfsgericht, persoonlijk, universeel als sociaal verantwoord zijn. Men kan kiezen uit standaard kerstgeschenken of kerstpakketten met persoonlijke inbreng. Ook kan men kiezen voor een klein kerstpakket in combinatie met een kerstgratificatie.

De samenstelling van kerstpakketten

De kerstdozen met etenswaren en fles champagne of wijn zijn nog altijd zeer geliefd. Maar ook wordt er tegenwoordig vaak gekozen voor een gecombineerd eindejaarspakket. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld een pakket met een fonduestel met toebehoren of een fles champagne in een koeler met glazen. Ook worden vaker verantwoorde kerstpakketten geschonken. Dit zijn bijvoorbeeld cadeautjes gemaakt door gehandicapten. Door de aankoop van deze producten worden zij financieel gesteund.

De prijs van kerstpakketten

Een kerstgeschenk hoeft zeker niet bij uitstek groot en duur te zijn om uw waardering te tonen. Belangrijk is de boodschap naar de werknemer toe dat u dankbaar bent voor zijn of haar inzet. Het is een mooie manier om te laten zien dat u de verrichtte arbeid waardeert. Voor een kleine zelfstandige met personeel kan de aanschaf van kerstpakketten misschien een zware aanslag op het budget zijn. Bedenk echter dat je voor een paar euro al aardige kerstpakketjes kunt kopen. Of neem zelf het initiatief, koop spulletjes die passen bij het personeel, doe er een persoonlijk item bij (voor een paar euro kun je al een mok of pen, of kerstversiering met naam kopen). Maak zelf een kerstpakket van de items en hang er met een kerstlint een persoonlijke wens aan. Vergelijk wel wat u bij een gerenommeerde leverancier kant en klaar kunt kopen met hetgeen u los zou bestellen. Doordat een kerstpakkettenleverancier groot inkoopt is het pakket vaak voordelig.

Kerstgifts voor relaties

Vergeet vooral de zakenrelaties en vaste klanten niet met de kerstdagen. Het is belangrijk om ook richting deze groepen uw waardering te tonen. Bovendien geeft u hiermee aan dat het goed gaat met het bedrijf. Voor zowel grote als kleine ondernemingen is het belangrijk de sociale waarde van een kerstgift niet uit het oog te verliezen. Het besparen op extra posten is snel gedaan en veel bedrijven zien het kerstpakket niet als noodzaak. Toch is het meer dan belangrijk voor de medewerkers! Door het kerstpakket toont de werkgever interesse in hen. Ze zijn belangrijk genoeg om deze onkosten te maken waarmee ze hun waardering laten blijken.

Het kerstpakket kan zorgen voor juist dat extra stukje binding dat nodig is voor het goed functioneren van de medewerkers en daarmee het succes van het bedrijf.