Verschillende type kerstgeschenken

Er is zoveel mogelijk op het gebied van kerstpakketten en geschenken. Wat zijn de verschillende type kerstgeschenken waar u aan kunt denken? Bij Kerstpakkettenplaza.nl maken we al meer dan 21 jaar bedrijven in Nederland blij met originele en rijk gevulde kerstpakketten. Wij maken voor onze 30.000 relaties jaarlijks weer de meest uiteenlopende kerstgeschenken. Om een kijkje te geven in deze wereld, en inspiratie te bieden voor uw bedrijf, lichten we in deze blog de verschillende type kerstgeschenken uit. Bent u zelf bezig uw kerstgeschenk voor relaties en collega’s te bedenken? Pak dan pen en papier, en maak vast notities.

Kerstgeschenk zakelijk

U geeft een kerstgeschenk zakelijk, en dat kan ook het thema van het kerstgeschenk zijn. Producten met logo bedrukken is daar een voorbeeld van. Wel is het belangrijk om in gedachten te houden dat het kerst is. U zoekt geen relatiegeschenk zoals een pen met logo, maar een cadeau! U wilt ook een boodschap uitstralen met het kerstgeschenk. Ongeacht welk van de verschillende type kerstgeschenken u kiest, zal de boodschap iets zijn als:

  • Bedankt voor de mooie samenwerking van afgelopen jaar.
  • Bedankt voor uw inzet.
  • Neem de kerstdagen lekker vrij en geniet van de welverdiende rust.
  • We hebben als team een mooi jaar gehad, en vieren dit samen met een kerstpakket of geschenk.
  • Uw welzijn en gezondheid zijn belangrijk, geniet van het kerstgeschenk!

Kerstgeschenk relaties

Zoals u in de boodschappen ziet die een kerstgeschenk uitstraalt, is het thema ervan positief en dankbaar. U kunt met een kerstgeschenk relaties laten weten dat u hen waardeert. Welke verschillende type kerstgeschenken u ook kiest, deze persoonlijke aandacht zal zich ongetwijfeld het komende jaar in vriendelijkheid vertalen. Kies een kerstgeschenk dat aansluit op de boodschap en op de relatie. Met een bierpakket, wijnpakket of borrelbox zit u bij de meeste relaties goed. Maar een kerstgeschenk met als thema gezond eten, verzorging of fit en vitaal straalt ook een positieve boodschap uit.

Persoonlijk kerstgeschenk

We begonnen dit artikel met een kerstgeschenk voor zakelijke relaties. Op zich niets mis mee, maar wat als u een persoonlijk kerstgeschenk zoekt? Dan kunt u vrijwel ieder cadeau geven met een persoonlijk briefje erbij. Dit kan een gezellig winter kerstpakket zijn met chocolademelk, een fleecedeken, een mooie mok en wat lekkers. Maar ook een leuke woonaccessoire voor bij iemand thuis of kerstpakket vol lekker eten. Een persoonlijk kerstgeschenk gaat er niet om dat iemand zich aangesproken voelt door de producten, maar door het gebaar en door de kwaliteit van de producten.

Food en non-food kerstgeschenk

U kunt ook nog een keuze maken tussen de volgende verschillende type kerstgeschenken: food of non-food kerstgeschenken. Kerstpakketten samenstellen met eten en eventueel een of meerdere cadeaus is erg gebruikelijk. Kerstgeschenken zijn vaak non-food of alleen een wijnpakket, bierpakket of fles champagne. Tegenwoordig zit er wel een verschuiving in. Steeds vaker zit er bij een kerstgeschenk ook wat lekkers. Een mooi kaarsje is een goed geschenk, maar het voelt royaler met een zak toffees en een kerstkrans. En een speciaalbier kerstgeschenk is leuker met een pubquiz erbij. Bij Kerstpakkettenplaza.nl denken we graag mee. Onze ervaring met mensen blij maken, delen we met u door middel van blogs en via onze medewerkers. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Traditioneel of hip kerstpakket

Het traditionele kerstpakket, met lekker veel eten en drinken, is van oorsprong bedoeld om arme mensen wat extra’s te geven. Het is ontstaan aan het begin van de 19e eeuw, waarbij de boer de medewerkers van de boerderij eten meegaf als zij kerst bij hun familie gingen vieren. Een mooie traditie die inmiddels bij bijna alle Nederlandse bedrijven te vinden is. Het is de herkomst van kerstpakketten waardoor ze ook tegenwoordig nog steeds vol lekkers zitten. Als kerstgeschenk is een traditioneel kerstpakket geven geen gek idee. Dit kan bovendien al met kerstpakketten onder de 20 euro. Bij Kerstpakkettenplaza.nl gaan we bovendien voor kwaliteit. We geven 100% kwaliteitsgarantie.

Sinterklaascadeau

Wat in Nederland niet mag ontbreken in de verschillende type kerstgeschenken is het sinterklaasgeschenk! Sinterklaas heeft zijn eigen tradities en lekkernijen. Het kan dus ook leuk zijn om een sinterklaasgeschenk te geven in plaats van een kerstgeschenk. Zeker wanneer veel collega’s kinderen hebben, is dit een aanrader. Bovendien kan het, als u normaal gesproken aan originele kerstpakketten doet, een leuke verrassing zijn. Maak gebruik van de verschillende type kerstgeschenken die er zijn.

Oudejaars- of nieuwjaarsgeschenk

Nog een alternatief kerstgeschenk: geef een oudejaars- of nieuwjaarsgeschenk. Dit kan ook als alternatief voor het sinterklaas- of kerstgeschenk. Denk aan een oliebollenmix of champagne als kerstgeschenk. Bent u de kerstpakketten vergeten? Geen nood, een oudejaars- of nieuwjaarsgeschenk kan net zo leuk zijn. Pas dan wel de inhoud een beetje aan. Een kerst thema past uiteraard niet bij de jaarwisseling. Maar een fles champagne en de boodschap dat jullie er als team een mooi jaar van gaan maken, zal zeker in de smaak vallen.

Brievenbus kerstgeschenk

Een andere soort kerstgeschenk heeft met het formaat te maken. Een brievenbus kerstgeschenk mag namelijk niet groter zijn dan het standaardformaat van brievenbussen en mag maximaal 2 kg wegen. Toch is er ook binnen deze afmetingen nog genoeg mogelijk. Plan een brainstormsessie met een kerstgeschenken specialist, wij denken graag mee. Ideaal als uw bedrijf met veel zzp’ers werkt of mensen in het buitenland heeft. U kunt een brievenbus kerstgeschenk goedkoop en makkelijk verzenden.

Kerstpakket zelf uitzoeken

Het laatste type kerstgeschenk dat we willen uitlichten, is de mogelijkheid voor werknemers om de kerstgeschenken zelf uit te zoeken. Als uw medewerkers erg verschillend zijn, of verspreid over het land zitten, dan biedt zelf een kerstpakket uitzoeken een mooie oplossing. Uw medewerkers gaan zelf een kerstpakket online uitkiezen, daarna regelen wij van Kerstpakkettenplaza.nl het logistieke proces. Vraag direct een offerte en een demo code aan om zelf te bekijken hoe deze moderne manier van kerstpakketten bestellen eruit ziet. U kunt met eigen keuze kerstpakketten zelf het budget bepalen. Uw medewerkers of relaties kiezen vervolgens online welk geschenk zij graag willen ontvangen. Zo maak je iedereen dus blij!

Start vandaag nog

Hoe eerder u kerstpakketten bestelt, des te groter de keuze is uit verschillende type kerstgeschenken. Neem vandaag nog contact op om uw wensen met ons te bespreken. Wilt u bij Kerstpakkettenplaza.nl één kerstpakket bestellen, of voor uw bedrijf duizenden luxe kerstpakketten bestellen? Geen opdracht is ons te groot of te klein.