Kerstpakket BTW

Een kerstpakket is een samengesteld product. Er zitten artikelen in zoals drank en geschenken. Samen met de arbeidsuren en bijvoorbeeld de verpakking en eventuele transportkosten valt dit gedeelte van het kerstpakket onder het hoge tarief van 21%. Zaken als etenswaren vallen over het algemeen onder het lage tarief van 9%. Op de nota van de kerstpakketten laten wij u natuurlijk exact de BTW verdeling zien! Als werkgever ben je verplicht om btw te betalen over kerstpakketten die je aan je werknemers geeft.

Geen filters gekozen
Hoofd categorieën
Magazijn
Artikel
Thema
Kleur (Hoofdkleur)
Land/Prov/Regio/Plaats
Voorkeuren
Voorkeuren
Cava Brut Cheers
UITVERKOCHT
Kerstpakket bevat alcohol
Cava Brut Cheers
Inhoud: 2 artikelen
16,95 per stuk
20,51 incl. BTW
Cava Brut Thanks
UITVERKOCHT
Kerstpakket bevat alcohol
Cava Brut Thanks
Inhoud: 2 artikelen
16,95 per stuk
20,51 incl. BTW
Snel filteren
Wat is het budget per pakket?
Filters meenemen?
Wilt u uw filters meenemen naar de volgende pagina?
Magazijnen

Onze kerstpakketten worden in 20 magazijnen geproduceerd. Graag leggen we daar wat meer over uit.
Regelmatig zien we dat bedrijven bijvoorbeeld 20 grote en 3 kleine kerstpakketten willen bestellen. Dat kan nu niet standaard bij alle pakketten, we hanteren namelijk op de meeste kerstpakketten een minimale besteleenheid van 5 stuks.

Om toch aan deze wens te kunnen voldoen hebben we een nieuwe optie gecreëerd en daarmee hopen we de mogelijkheden en ons serviceniveau verder te optimaliseren.

U kunt vanaf vandaag de eventuele transportkosten nog beter omzeilen én kunt u kerstpakketten in kleinere aantallen combineren. Dit kan door meerdere soorten kerstpakketten te kiezen die gemaakt worden in één magazijn. Is de orderwaarde hoger dan € 1000,- excl. BTW dan bezorgen wij uw bestelling gratis op één adres in Nederland (De Waddeneilanden zijn uitgezonderd).

Hoe werkt het dan?
U selecteert uw 1e kerstpakket (het grootste of belangrijkste onderdeel van uw bestelling, minimaal 5 stuks).

Vervolgens klikt u op het onderstaande blok en komt u uit bij alle kerstpakketten die in dit magazijn vervaardigd worden. U selecteert dan uw 2e kerstpakket, u zult zien dat de besteleenheid nu 1 stuks geworden is.

Bekijk alle pakketten uit hetzelfde magazijn

Dit kunt u keer op keer herhalen en op deze manier kunnen wij binnen één magazijn al uw gekozen kerstpakketten samenvoegen tot één bestelling. Dit heeft als voordeel dat u na de eerste keuze van 5 kerstpakketten, alle kerstpakketten per stuk kunt selecteren en dat er maar één transport-rit nodig is.
We hopen u met deze nieuwe mogelijkheid extra van dienst te zijn en u transportkosten te besparen én gezamenlijk de milieubelasting terug te dringen!

Komt u er niet uit, neem dan contact op met onze klantenservice.

Magazijnen

Onze kerstpakketten worden in 20 magazijnen geproduceerd. Graag leggen we daar wat meer over uit.
Regelmatig zien we dat bedrijven bijvoorbeeld 20 grote en 5 kleine kerstpakketten willen bestellen.

U kunt de eventuele transportkosten nog beter vermijden, dit kan door meerdere soorten kerstpakketten te kiezen die gemaakt worden in één magazijn. Is de orderwaarde hoger dan € 1000,- excl. BTW dan bezorgen wij uw bestelling gratis op één adres in Nederland (De Waddeneilanden zijn uitgezonderd).

Dit kunt u keer op keer herhalen en op deze manier kunnen wij binnen één magazijn al uw gekozen kerstpakketten samenvoegen tot één bestelling. Dit heeft als voordeel dat u dat er maar één transport-rit nodig is.

Bekijk alle pakketten uit hetzelfde magazijn

Komt u er niet uit, neem dan contact op met onze klantenservice.

Kerstpakket BTW; hoe zit het?

Belasting Toegevoegde Waarde. De btw die je betaalt over kerstpakketten kun je in de meeste gevallen wel weer terugvragen via de btw-aangifte. Dit geldt echter alleen als je als ondernemer btw-plichtig bent en de btw niet kunt verrekenen als voorbelasting.

Let er wel op dat er een drempelbedrag van toepassing kan zijn voor de verstrekkingen van personeelsvoorzieningen. Als je als werkgever dit drempelbedrag overschrijdt, moet je btw betalen over het gehele bedrag van de personeelsvoorzieningen. Het drempelbedrag voor 2024 is € 3.200,- exclusief btw per werknemer per jaar.

Kerstpakket BTW

Kortom, als werkgever ben je verplicht om btw te betalen over kerstpakketten die je aan je werknemers geeft. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij bepalen van het budget en bij het doen van de btw-aangifte.

Hoeveel btw op kerstpakket?

Kerstpakket BTW, hoeveel, op welk tarief, het is een veel gestelde vraag. We leggen het uit. Voor de food producten geldt een tarief van 9%. De btw op non-food producten en alcohol in uw pakket, hebben het tarief van 21%. In de meeste gevallen zal er in kerstpakketten dus zowel 9% als 21% btw opgenomen zijn.

Waar boek je kerstpakketten op?

Kerstpakketten vallen onder de werkkostenregeling (WKR). Volgens de WKR mag je een bepaald percentage besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor je personeel. Daardoor betaal je geen loonbelasting op kerstpakketten.

Wat mag de waarde ex. BTW van een kerstpakket zijn?

Er geldt voor het kerstpakket dan ook een drempelwaarde van €227 exclusief BTW per ontvanger per boekjaar. De BTW mag u aftrekken wanneer de jaarlijkse uitgaven per werknemer niet hoger zijn dan dit drempelbedrag. In tegenstelling tot de werkkostenregeling, werkt de omzetbelasting dus niet voor alle werknemers.

Wat kost een kerstpakket voor een bedrijf?

Bedrijven geven anno 2024 per werknemer gemiddeld 50 euro uit aan een kerstpakket. Het gemiddelde bedrag dat uitgegeven wordt aan een geschenk voor een zakenrelatie ligt iets hoger, namelijk op 60 euro.

BTW kerstpakketten terugvragen? Let op de regels!

Het is ook goed om te weten dat kerstpakketten niet altijd alleen belastbaar zijn met 21%. Als je bijvoorbeeld een kerstpakket geeft dat gedeeltelijk uit voedingsmiddelen bestaat wordt 9% gehanteerd over dit gedeelte van het kerstpakket.

Daarnaast geldt er een vrijstelling voor kerstpakketten als ze voldoen aan de voorwaarden voor een kleine geschenkenregeling. In dat geval hoef je geen btw te betalen over het kerstpakket als de waarde van het kerstpakket niet hoger is dan € 227,- inclusief btw per werknemer per jaar.

Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de samenstelling van het kerstpakket en de bijbehorende btw-regels, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je twijfelt over de regels rondom kerstpakketten, is het verstandig de laatste regels na te vragen bij een belastingadviseur of accountant.

Als werkgever kun je er ook voor kiezen om de btw over kerstpakketten voor je werknemers niet terug te vragen via de aangifte, bijvoorbeeld omdat je de administratieve lasten hiervoor te hoog vindt. In dat geval kun je er ook voor kiezen om de btw te betalen vanuit de netto loonkosten. Dit betekent dat je als werkgever de bruto loonkosten van het kerstpakket verhoogt met de btw, zodat de netto loonkosten gelijk blijven.

Houd rekening met de fiscale regels

Het is belangrijk om rekening te houden met de fiscale regels rondom kerstpakketten. Als werkgever mag je maximaal € 70,- per werknemer per jaar aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen geven. Dit betekent dat als het kerstpakket duurder is dan € 70,-, je het bedrag boven deze grens als belastbaar loon moet opnemen in de loonadministratie. Regel, regels en nog meer regels! Tijd om kerstpakketten te vergelijken! We snappen het!

Als je als werkgever het kerstpakket zelf samenstelt, kun je ervoor zorgen dat het kerstpakket ook fiscaal voordelig is voor zowel de werkgever als de werknemer. Denk bijvoorbeeld aan het samenstellen van een kerstpakket met producten die onder het lage tarief vallen, zoals etenswaren. Zakelijk kerstcadeaus bestellen doet u bij ons!

Kortom, er zijn verschillende fiscale regels en mogelijkheden rondom kerstpakketten waar je als werkgever rekening mee moet houden. Het is daarom verstandig om hier tijdig aandacht aan te besteden en eventueel advies in te winnen bij een belastingadviseur of accountant.

Vragen of meer informatie?

Bij Kerstpakkettenplaza.nl heeft u in 2024 de keuze uit meer dan 1.300 verschillende soorten kerstpakketten. Heeft u vragen over BTW kerstpakketten? Of wilt u meer informatie over een product? Bel of mail gerust. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur per e-mail via klantenservice@kerstpakkettenplaza.nl of bel naar +31 (0)24 303 1166. Wij helpen u graag! Kijk bijvoorbeeld bij onze kerstpakket tips!

Kerstpakketten BTW