Steun Stichting Samen voor Gambia met uw kerstpakket!

Stichting Samen voor Gambia is opgericht in 2010. De basis ligt in het dorpje Pinai, 250 km landinwaarts, ver van het toerisme en de westerse hulp. 

De betrokkenheid en welwillendheid van de lokale bevolking is groot. Samen bedenken en voeren we projecten uit. Zo zijn we begonnen met ons eerste project; een Medische Post in Pinai. Dit was een grote wens van de lokale bevolking, aangezien zij vele kilometers te voet moesten afleggen voor medische hulp. Door de samenwerking met de lokale bevolking, hebben we in korte tijd de Medische Post kunnen bouwen. Hierna hebben we een overeenkomst met de overheid kunnen afsluiten voor het leveren van gekwalificeerd personeel en een basispakket aan medicijnen. 

Na dit project hebben we de leefbaarheid / continuïteit van de Medische Post verbeterd, door het bouwen van een wachtruimte met zonnepanelen voor het gehele complex. Tot slot hebben we een gebouw neergezet waar 2 artsen / verpleegkundigen kunnen wonen, zodat er altijd medisch personeel aanwezig is. Door de ervaring die we hebben opgedaan en het goede contact met het Regionale Medisch Team van de Gambiaanse overheid,  kwam het volgende project in beeld. Eind 2015 hebben we besloten het bestaand Medisch Centrum van Nana Ba, dat geheel verwoest was in het regenseizoen, compleet te renoveren.  En ook hier hebben we een energievoorziening door middel van zonnepanelen aangelegd.

Het lokale comité, onder leiding van Lamin Bah, zorgt ervoor dat de projecten niet enkel uitgevoerd worden, maar ook dat de continuïteit blijft gewaarborgd. Zonder de steun en betrokkenheid van lokale mensen als Lamin, is het voor ons haast onmogelijk om met weinig middelen een grote impact te maken in de levens van de Gambiaanse bevolking.

Chronologische volgorden projecten

  • Realisatie Medische Post Pinai (2012)
  • Realisatie Wachtruimte + Zonnepanelen Pinai (2013)
  • Realisatie Speeltuin Pinai (2014)
  • Realisatie Dokterswoning – Pinai (2015)
  • Renovatie Medisch Centrum Nana Ba (2016/2017)
  • Realisatie zonnepanelen Nana Ba (2017)

Voor meer informatie over onze projecten in Gambia kunt u contact opnemen met:

Tel. 0528-220880
e-mail: [email protected]

Bankgegevens:
ING-rekeningnummer NL66 INGB 0004 4743 15 t.n.v. Stichting Samen voor Gambia

Het email-adres van het secretariaat van de stichting is:
[email protected]