Op dit moment werken we hard aan de nieuwe kerstpakkettencollectie 2019!

Eind Juli zal de nieuwe collectie zichtbaar zijn. We zien u dan natuurlijk graag terug!

Indien u op de hoogte gehouden wenst te worden, dan kunt u zich onder aan de pagina inschrijven op onze nieuwsbrief. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.

 

Met vriendelijke groet,

Team Kerstpakkettenplaza.nl

Kerstpakketten fiscaal

Denkt u er over kerstpakketten te geven? Een kerstpakket onbelast schenken? Het kan!

Wij leggen graag 'de kerstpakketten werkkostenregeling' nader uit..

U verrast uw medewerkers in december graag met een mooi kerstpakket. Dat is een traditie en hoort erbij. Maar hoe zit het fiscaal? Sinds 1 januari 2015 is namelijk de werkkostenregeling (WKR) verplicht voor ieder bedrijf.

Vrije ruimte

"De WKR is ingesteld om te zorgen voor administratieve verlichting omtrent vergoedingen aan werknemers. Als bijkomend voordeel is er een vrije ruimte ingesteld waarbinnen vergoedingen aan werknemers onbelast gedaan kunnen worden. Dit betreft 1,2% van uw fiscale loonsom.

Aan deze ruimte zijn wel kaders en regels gesteld waaraan deze moeten voldoen. Zo mag u bijvoorbeeld vergoedingen als het kerstpakket en bedrijfsfitness opnemen in de vrije rumte. Komt u boven het vrij te besteden bedrag uit, dan moet u over het meerdere 80% naheffing betalen. Naast deze vrije ruimte zijn er ook nog gerichte vrijstellingendie onbelast vergoed kunnen worden aan de medewerker. Denk hierbij aan de 19 cent reiskostenvergoeding, die u aan uw medewerkers geeft.

Kunt u een kerstpakket onbelast schenken aan uw medewerkers?

Als u uw medewerkers een kerstpakket wilt geven en u blijft binnen de vrije ruimte, dan betaalt u niets extra. U bent dan zelfs voordeliger uit dan voorheen. In de oude situatie betaalde u namelijk een standaard naheffing van 20% over elk kerstpakket.

Inhoud werkkostenregeling

De werkkostenregeling houdt in hoofdregel het volgende in:
Al hetgeen u aan uw personeel betaalt in de vorm van een (kosten)vergoeding of verstrekking is onbelast, mits dit totaalbedrag lager is dan 1,2% van de totale fiscale loonsom van uw voltallige personeel. Het meerdere is bij u als werkgever met 80% eindheffing.

Voorbeeld:

Uw fiscale loonsom bedraagt (50 personen x gem. loonsom van  € 46.860)€ 2.343.000
De ruimte voor onbelaste vergoedingen/verstrekkingen is 1,2% van € 2.343.000€     28.116
Per medewerker komt dan neer op € 28.116 : 50€     562,00
- Advies 1. Overleg de mogelijkheden met uw boekhouder of salarisadminstratie  
- Advies 2. Kijk eens op de site van de belastingdienst voor meer info! 

De Nederlandse wet wordt veelal gekenmerkt door uitzonderingsgevallen en uitzonderingsregels, zo ook nu. Naast de hoofdregel heeft de wetgever een aantal uitzonderingscategorieën benoemd, die aanvullend op de 1,2% vergoed mogen worden. Dit betreft vergoedingen/verstrekkingen die kwalificeren als:

- intermediare kosten (kosten door werknemer namens het bedrijf gemaakt);
- gerichte vrijstellingen (bijvoorbeeld reiskosten tot € 0,19 per kilometer);
- nihilwaarderingen (bijvoorbeeld arbovoorzieningen).

 

 

Gecertificeerd door
Certifering kerstpakkettenplaza.nlthuiswinkel keurmerkMVOWaarborg consument en rechtE-commerce Europe TrustmarkThe Green Web Foundation
Kerstpakkettenplaza.nl 3570

Klantbeoordelingen

0-ster 1-ster 2-ster 3-ster 4-ster
8.8 10