Op dit moment werken we hard aan de nieuwe kerstpakkettencollectie 2019!

Eind Juli zal de nieuwe collectie zichtbaar zijn. We zien u dan natuurlijk graag terug!

Indien u op de hoogte gehouden wenst te worden, dan kunt u zich onder aan de pagina inschrijven op onze nieuwsbrief. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.

 

Met vriendelijke groet,

Team Kerstpakkettenplaza.nl

Originele Kerstgeschenken

Originele kerstpakketten stammen uit het begin van de vorige eeuw, toen het bewaren van voedsel in de lange wintermaanden nog niet zo eenvoudig was. In sommige streken van ons land was het bij de boerenbevolking de gewoonte om mensen, die langs de deur kwamen om de boer en zijn gezin een zalig Kerstfeest te wensen, eten en drinken aan te bieden. Ook de knechten en de meiden kregen dan bijvoorbeeld een kerstcadeau in de vorm van warme chocolademelk of brood, gebakken met rozijnen en amandelspijs.
Het personeel dat bij het boerengezin inwoonde, mocht op tweede kerstdag naar huis om het kerstfeest met hun eigen familie te vieren. Niet alleen hadden zij dan even vrij van het werken op het land, ook kregen ze een mand mee met allerlei lekkere en nuttige zaken voor de gehele familie thuis. Dat maakte het samenzijn met Kerstmis extra feestelijk en werd ook gezien als een blijk van waardering voor het gedane werk. Uit dit gebruik is de traditie zoals we die nu kennen, namelijk een geschenkenpakket van de werkgever om het kerstfeest voor het hele gezin extra luister bij te zetten, ontstaan.

Andere ambachtslieden namen deze traditie over: hun personeel en leerlingen kregen ook een kerstpakket waar het hele gezin in kon delen, mee naar huis met Kerstmis. Meestal in de vorm van voedsel en drank, maar steeds vaker in de vorm van kleine presentjes.
Later deden bedrijven en organisaties hetzelfde voor hun medewerkers. Ook bijvoorbeeld werknemers of militairen die tijdens Kerstmis in het buitenland verbleven ontvingen een kerstpakket. Zo werden de soldaten in Batavia bijvoorbeeld niet vergeten: Nederland zond ladingen kerstpakketten naar de diepe binnenlanden van Sumatra. Elke Nederlander moest immers met de kerstdagen een pakje krijgen!
Zo groeide het kerstpakket uit tot een ware traditie. Voor veel Nederlandse werknemers - en hun familieleden - begint de periode van de Eindejaar feestdagen pas echt met het ontvangen van het kerstpakket. Een feestelijke manier om een jaar hard werken mee af te sluiten. Waardering, gezelligheid en voor iedereen de mogelijkheid om eens lekker te kunnen eten en drinken, zijn waarden die bij Nederlanders hoog in het vaandel staan. Nederland is niet voor niets koploper op het gebied van het geven van kerstpakketten aan werknemers.

Dit was ook de reden waarom er grote publieke en politieke verontwaardiging ontstond, toen de overheid besloot de fiscale vrijstelling op kerstpakketten in 2003 te laten vervallen. Daardoor werd het kerstpakket voor de werkgever die de loonbelasting op zich zou nemen, gemiddeld 60% tot 75% duurder. Hierdoor dreigde mogelijk 2,8 miljoen gezinnen geen feestpakket te ontvangen. Daarnaast zou deze terugval in bestellingen leiden tot een verlies van werkgelegenheid in de branche van 1.000 banen (voornamelijk jongeren en laagopgeleiden). Al met al zou de maatregel er toe leiden dat voor elke € 1,- die de overheid met de maatregel dacht te bezuinigen, de samenleving bijna € 2,- zou moeten inleveren.
De regering had geen andere keus dan de regeling terug te draaien: het kerstpakket in natura werd in 2004 tot een bedrag van € 35,- weer fiscaalvriendelijk.

Eind 2006 heeft de regering zelfs besloten om de Feestdagenregeling te verruimen. In 2007 mogen werkgevers tot een bedrag van zelfs € 70,- fiscaalvriendelijk aan medewerkers geven.
Juist in tijden van economische stagnatie of teruggang, wordt er meer inzet van werknemers gevraagd. Loonmatiging en langer werken zijn het devies. Daarom is juist een blijk van waardering belangrijk. Een kerstpakket geeft hier op een unieke manier invulling aan. Veel werkgevers maken dan ook serieus gebruik van de maximale fiscale regeling (€ 70,-) om medewerkers en hun gezinnen aan het einde van het jaar te verrassen. Ook Personeelszaken en Ondernemingsraden hebben het kerstpakket hoog op de agenda staan. Voor de actuele informatie leest u Kerstpakketten en de belasting daar leggen we onder ander de nieuwe regels uit.

Nieuws

- Unieke kerstattenties kopen

- Eco kerstpakketten

- Kerstpakketten trends 2012

- Kerstpakketten trends

- Kerstpakket blijft populair in 2012

- Een kerstpakket, een maatschappelijk verantwoord geschenk

- Kerstpakketten

- Kerstpakketten

- Kerstgeschenken

- Kerstpakketten bestellen voor personeel

- kerstpakketten voordelig bestellen

- Kerstpakketten Online bestellen

- Online goedkope kerstpakketten voor uw personeel kopen?

- Online exclusieve kerstpakketten voor uw personeel kopen?

- Bijzondere kerstpakketten voor uw personeel kopen?

- Leuke kerstpakketten voor uw personeel kopen?

- Luxe kerstpakketten voor uw personeel bestellen?

- Luxe kerstpakketten bestellen bij kerstpakkettenplaza.nl

- Nieuwe kerstpakketten collectie 2012 is online!

- Kerstgeschenken bestellen

- Eindejaarstrends: thema- en wellness pakketten

- Origineel kerstgeschenk

- Kerstpakketten online bestellen: originele kerstpakketten

- Originele Kerstgeschenken samenstellen

- Werknemer kan weer massaal rekenen op kerstpakketten

- Een kerstpakket dat niet vergeten zal worden....

- Wat is volgens Wikipedia een Kerstpakket

- Foto op linnen kerstpakketten

- Eindejaarsgeschenken 2014

- Kerstgeschenken 2014

- Drankpakketten

- Nieuwe kerstpakketten site Kerstpakkettenplaza.nl

- Kerstpakketten en maatschappelijk verantwoord ondernemen

- Kerstpakketten en maatschappelijk verantwoord

- Kerstpakket & kerstpakketten online samenstellen

- Wijn,bier en likeur kerstpakketten

- Online kerstpakketten groothandel

- Kerstpakketten: Originele kerstrelatiegeschenken

- Eindejaarsgeschenk en/of Eindejaarsgeschenken

- Eindejaarspakket, eindejaarspakketten trends

Gecertificeerd door
Certifering kerstpakkettenplaza.nlthuiswinkel keurmerkMVOWaarborg consument en rechtE-commerce Europe TrustmarkThe Green Web Foundation
Kerstpakkettenplaza.nl 3570

Klantbeoordelingen

0-ster 1-ster 2-ster 3-ster 4-ster
8.8 10