Steun met uw kerstpakket een goed doel!

Kerstpakketten en Goede doelen zijn, in onze visie, al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Steeds meer bedrijven en instellingen maken een bewuste keuze als het gaat om kerstpakketten. Rekening houden met mens en milieu speelt daarbij een steeds grotere rol. De combinatie van kwalitatief hoogwaardige kerstpakketten en daarnaast gratis uw Goede doel financieel steunen, geeft de garantie voor een origineel kerstpakket. Op die manier combineren wij, samen met u, kerstpakketten en goede doelen.

Bij iedere bestelling draagt Kerstpakkettenplaza.nl een vast bedrag per kerstpakket af aan het Goede doel van uw keuze. U kunt hierbij een keuze maken uit de Goede doelen op deze site, maar het is natuurlijk ook mogelijk uw eigen Goede doel te kiezen. Voor beide geldt dezelfde afdracht. U kunt uw Goede Doel kiezen tijdens het offertetraject. Mocht u op dat moment nog geen keuze kunnen maken, dan kiest u voor de optie ‘Nog nader te bepalen’ en geeft u later uw keuze per e-mail aan ons door.

Trees for all concept

Kerstpakketten en Goede doelen - Trees for all

Bij Kerstpakkettenplaza.nl hechten we waarde aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen, zodoende geven wij graag iets terug. Bij iedere nieuwe klant investeren wij een deel van de inkomsten in het planten van bomen.

Bomen zijn geen goed doel, maar een noodzakelijk doel. Door bomen te doneren, help je mee om onze aarde groen en gezond te houden. Wij planten deze bomen in Nederland en in het buitenland. Als bewijs van donatie ontvangt u een certificaat op naam. Lees meer over Trees for all concept.

Goede doelen

Al onze Goede doelen beschikken over een CBF keurmerk en/of de ANBI status. Het CBF is een onafhankelijke stichting die al sinds 1925 toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. Een van de belangrijkste taken van het CBF is het beoordelen van fondsenwervende instellingen en ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI draagt op de een of andere wijze bij aan het algemeen nut. Het kan een goed doel zijn, een kerk of organisatie met een bepaalde levensbeschouwing. Het kan ook een culturele of een wetenschappelijke instelling zijn.

Een Goed doel met een ANBI status dient 90 procent van haar inzet te richten op het algemeen belang. Ze mag niet bedoeld zijn om winst te maken en moet voldoen aan eisen van integriteit. Voor onkostenvergoedingen zijn er strikte regels en een beleidsplan is verplicht. Kosten en bestedingen moeten redelijk in evenwicht zijn.

Kerstpakketten Prijs van categorie
Donatie per
kerstpakket
Prijscategorie A€ 5,- tot € 20,-€ 0,20
Prijscategorie B€ 20,- tot € 25,- € 0,25
Prijscategorie C € 25,- tot € 30,- € 0,30
Prijscategorie D € 30,- tot € 35,- € 0,35
Prijscategorie E € 35,- tot € 40,- € 0,40
Prijscategorie F € 40,- tot € 45,- € 0,45
Prijscategorie G € 45,- tot € 50,- € 0,50
Prijscategorie H€ 50,- tot € 55,- € 0,55
Prijscategorie I€ 55,- en hoger € 0,60
Sinterklaaspakketten € 0,20


Rekenvoorbeeld

De directie van Pieterse BV kiest er ook dit jaar weer voor om het personeel en zichzelf te verwennen met een kerstpakket uit prijscategorie I. Het gaat in totaal om 64 kerstpakketten. De heer Pieterse maakt ‘zijn’ goede doel kenbaar.

Na ontvangst van de betaling door Pieterse BV maakt Kerstpakkettenplaza.nl 64 x € 0,60 = € 38,40 over naar het goede doel van Pieterse BV.

Het is helaas niet mogelijk om een Goede Doelenkaartje te verpakken, omdat iedere besteller een eigen pakket kiest met telkens een ‘eigen Goed Doel’. Hierdoor is dat helaas logistiek onhaalbaar.

Wél is het mogelijk om vanaf 50 kerstpakketten, en mits voor 1 november aangeleverd, een eigen kerstkaart mee in te laten pakken waarbij u natuurlijk een verwijzing naar uw Goede doel kunt opnemen.

Speciale goede doelen 2024

Kerstpakkettenplaza.nl geeft jaarlijks extra steun aan een speciaal Goed doel. In 2024 is dat Make-a-Wish Nederland. We doen dat door extra speciale kerstpakketten in onze huisselectie op te nemen.

Voor Make-a-Wish Nederland is kerstpakket Chique vervoerder en Waardering XL geselecteerd.

Deze extra speciale Goede doelen kerstpakketten herkent u aan het gouden euromunt logo in de pakketfoto.

Op deze speciale pakketten doneren wij € 2,00 per pakket.

Goede doelen