Steun Stichting Samen voor Gambia met uw kerstpakket!

Stichting Samen voor Gambia is opgericht in 2010. De basis ligt in het dorpje Pinai, 250 km landinwaarts, ver van het toerisme en de westerse hulp. 

De betrokkenheid en welwillendheid van de lokale bevolking is groot. Samen bedenken en voeren we projecten uit. Zo zijn we begonnen met ons eerste project; een Medische Post in Pinai. Dit was een grote wens van de lokale bevolking, aangezien zij vele kilometers te voet moesten afleggen voor medische hulp. Door de samenwerking met de lokale bevolking, hebben we in korte tijd de Medische Post kunnen bouwen. Hierna hebben we een overeenkomst met de overheid kunnen afsluiten voor het leveren van gekwalificeerd personeel en een basispakket aan medicijnen. 

Na dit project hebben we de leefbaarheid / continuïteit van de Medische Post verbeterd, door het bouwen van een wachtruimte met zonnepanelen voor het gehele complex. Tot slot hebben we een gebouw neergezet waar 2 artsen / verpleegkundigen kunnen wonen, zodat er altijd medisch personeel aanwezig is. Door de ervaring die we hebben opgedaan en het goede contact met het Regionale Medisch Team van de Gambiaanse overheid,  kwam het volgende project in beeld. Eind 2015 hebben we besloten het bestaand Medisch Centrum van Nana Ba, dat geheel verwoest was in het regenseizoen, compleet te renoveren.  En ook hier hebben we een energievoorziening door middel van zonnepanelen aangelegd.

Het lokale comité, onder leiding van Lamin Bah, zorgt ervoor dat de projecten niet enkel uitgevoerd worden, maar ook dat de continuïteit blijft gewaarborgd. Zonder de steun en betrokkenheid van lokale mensen als Lamin, is het voor ons haast onmogelijk om met weinig middelen een grote impact te maken in de levens van de Gambiaanse bevolking.

Chronologische volgorden projecten

  • Realisatie Medische Post Pinai (2012)
  • Realisatie Wachtruimte + Zonnepanelen Pinai (2013)
  • Realisatie Speeltuin Pinai (2014)
  • Realisatie Dokterswoning – Pinai (2015)
  • Renovatie Medisch Centrum Nana Ba (2016/2017)
  • Realisatie zonnepanelen Nana Ba (2017)

Gegevens

Tel. 0528-220880
e-mail: samenvoorgambia@gmail.com
www.samenvoorgambia.nl

Bankgegevens:
ING-rekeningnummer NL66 INGB 0004 4743 15 t.n.v. Stichting Samen voor Gambia

Vragen of meer informatie?

Bij Kerstpakkettenplaza.nl heeft u in 2024 de keuze uit meer dan 1.300 verschillende soorten kerstpakketten. Heeft u vragen over een kerstpakket of Goed doel? Of wilt u meer informatie over een product? Bel of mail gerust. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur per e-mail via klantenservice@kerstpakkettenplaza.nl of bel naar +31 (0)24 303 1166. Wij helpen u graag!
Bekijk ook eens andere Goede doelen en steun bijvoorbeeld de slachtoffers van Oekraïne of MIVA. Wel Goede Doel u ook kiest, u steunt ze altijd wanneer u een kerstpakket koopt bij Kerstpakkettenplaza.nl.

Samen voor Gambia
Stichting Samen voor Gambia