Fairtrade kerstpakket

Fairtrade kerstpakket: Een duurzame en ethische keuze voor de feestdagen – Het vakantieseizoen staat weer voor de deur en het is tijd om na te denken over cadeaus voor vrienden, familie en collega’s. Het kan een uitdaging zijn om cadeaus te vinden die waarde toevoegen aan het leven van de ontvanger. En wat als je dit jaar een cadeau kunt geven dat ook een positieve impact heeft op de wereld? Dat is waar een Fairtrade kerstpakket om de hoek komt kijken! Fair trade kerstpakketten – super gewild en lekker!

Geen filters gekozen
Magazijn
Artikel
Thema
Kleur (Hoofdkleur)
Voorkeuren
Snel filteren
Wat is het budget per pakket?
Filters meenemen?
Wilt u uw filters meenemen naar de volgende pagina?
Magazijnen

Onze kerstpakketten worden in 20 magazijnen geproduceerd. Graag leggen we daar wat meer over uit.
Regelmatig zien we dat bedrijven bijvoorbeeld 20 grote en 3 kleine kerstpakketten willen bestellen. Dat kan nu niet standaard bij alle pakketten, we hanteren namelijk op de meeste kerstpakketten een minimale besteleenheid van 5 stuks.

Om toch aan deze wens te kunnen voldoen hebben we een nieuwe optie gecreëerd en daarmee hopen we de mogelijkheden en ons serviceniveau verder te optimaliseren.

U kunt vanaf vandaag de eventuele transportkosten nog beter omzeilen én kunt u kerstpakketten in kleinere aantallen combineren. Dit kan door meerdere soorten kerstpakketten te kiezen die gemaakt worden in één magazijn. Is de orderwaarde hoger dan € 1000,- excl. BTW dan bezorgen wij uw bestelling gratis op één adres in Nederland (De Waddeneilanden zijn uitgezonderd).

Hoe werkt het dan?
U selecteert uw 1e kerstpakket (het grootste of belangrijkste onderdeel van uw bestelling, minimaal 5 stuks).

Vervolgens klikt u op het onderstaande blok en komt u uit bij alle kerstpakketten die in dit magazijn vervaardigd worden. U selecteert dan uw 2e kerstpakket, u zult zien dat de besteleenheid nu 1 stuks geworden is.

Bekijk alle pakketten uit hetzelfde magazijn

Dit kunt u keer op keer herhalen en op deze manier kunnen wij binnen één magazijn al uw gekozen kerstpakketten samenvoegen tot één bestelling. Dit heeft als voordeel dat u na de eerste keuze van 5 kerstpakketten, alle kerstpakketten per stuk kunt selecteren en dat er maar één transport-rit nodig is.
We hopen u met deze nieuwe mogelijkheid extra van dienst te zijn en u transportkosten te besparen én gezamenlijk de milieubelasting terug te dringen!

Komt u er niet uit, neem dan contact op met onze klantenservice.

Magazijnen

Onze kerstpakketten worden in 20 magazijnen geproduceerd. Graag leggen we daar wat meer over uit.
Regelmatig zien we dat bedrijven bijvoorbeeld 20 grote en 5 kleine kerstpakketten willen bestellen.

U kunt de eventuele transportkosten nog beter vermijden, dit kan door meerdere soorten kerstpakketten te kiezen die gemaakt worden in één magazijn. Is de orderwaarde hoger dan € 1000,- excl. BTW dan bezorgen wij uw bestelling gratis op één adres in Nederland (De Waddeneilanden zijn uitgezonderd).

Dit kunt u keer op keer herhalen en op deze manier kunnen wij binnen één magazijn al uw gekozen kerstpakketten samenvoegen tot één bestelling. Dit heeft als voordeel dat u dat er maar één transport-rit nodig is.

Bekijk alle pakketten uit hetzelfde magazijn

Komt u er niet uit, neem dan contact op met onze klantenservice.

Fairtrade kerstpakket bestellen

Fairtrade zet zich vooral in voor de arbeidsomstandigheden van boeren en andere producenten in ontwikkelingslanden. Deze producten zijn bijvoorbeeld herkenbaar aan het Max Havelaar Keurmerk of het EcoSocial keurmerk. Voor producten die onder deze keurmerken verkocht worden, krijgen de boeren een eerlijke prijs die de kosten van een sociaal- en milieu verantwoorde productie dekt. Daarnaast betalen de afnemers van fairtrade producten ook een soort van extra ontwikkelingspremie. Deze premie is onafhankelijk van de wereldmarktprijs en wordt gebruikt om in het land van herkomst en binnen de eigen gemeenschap, ontwikkelingsprojecten op te zetten. Denk daarbij aan onderwijs, gezondheidszorg, infrastructuur of organisatieversterking. Door een eerlijke prijs stijgt ook de levensstandaard van de mensen in deze gebieden.

Fairtrade kerstpakket; Eerlijke prijzen voor hele productieketen

Het merk staat voor eerlijk én heerlijk genieten. Fair Trade Original heeft geen winstoogmerk. Veel van deze producten dragen ook het Max Havelaar keurmerk. U kunt dus met een gerust hart en op een verantwoorde wijze genieten van al deze lekkere producten. Enkele kerstpakketten in ons assortiment zijn geheel samengesteld met louter producten van Fair Trade Original. Maar meestal betreft het een combinatie van fair trade en producten waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. Zo creëren we een ecologisch kerstpakket dat geheel past binnen het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Een kerstpakket dat Fairtrade is; wel zo eerlijk!

Fairtrade kerstpakketten bestellen

Wat is een Fairtrade kerstpakket?

Een kerstpakket dat Fairtrade is, is een geschenkpakket dat is samengesteld uit producten die zijn gemaakt en verhandeld volgens de principes van Fairtrade. Dit betekent dat de producten zijn gemaakt door producenten die een eerlijke prijs hebben ontvangen voor hun arbeid en dat er geen sprake is geweest van uitbuiting of kinderarbeid. Daarnaast zijn de producten ook duurzaam geproduceerd, wat betekent dat er rekening wordt gehouden met het milieu en dat er geen schadelijke chemicaliën of pesticiden worden gebruikt.

Wat maakt een Fair Trade kerstpakket zo bijzonder?

Een kerstpakket dat Fairtrade is, is bijzonder omdat ze een positieve impact hebben op zowel de producenten als de ontvangers van de cadeaus. Door Fairtrade-producten te kopen, steun je producenten in ontwikkelingslanden en draag je bij aan het verminderen van armoede en ongelijkheid. Bovendien zijn de producten van hoge kwaliteit en worden ze geproduceerd met respect voor mens en milieu.

Waarom zou ik een kerstpakket dat Fairtrade is kopen?

Er zijn verschillende redenen om kerstpakket dat Fairtrade is te kopen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  • Je draagt bij aan een eerlijke prijs voor producenten in ontwikkelingslanden
  • Je draagt bij aan het verminderen van armoede en ongelijkheid
  • Je steunt duurzame productie en draagt bij aan een gezonder milieu
  • Je geeft een bijzonder cadeau dat een positieve impact heeft

Veel gestelde vragen

Is kerstpakket Fairtrade duurder dan een regulier kerstpakket?

Een Fairtrade kerstpakket kan iets duurder zijn dan reguliere kerstpakketten, maar het prijsverschil is meestal niet groot. Het is belangrijk om te bedenken dat de extra kosten worden gebruikt om producenten een eerlijke prijs te betalen en om te investeren in duurzame productie. Bovendien zijn de producten van hoge kwaliteit en is de impact op het milieu lager, wat kan resulteren in lagere kosten op de lange termijn.

Zijn alle producten in een Fairtrade kerstpakket biologisch?

Niet alle producten in een Fairtrade kerstpakket zijn biologisch, maar ze zijn wel duurzaam geproduceerd. Dit betekent dat er geen schadelijke chemicaliën of pesticiden zijn gebruikt en dat er rekening is gehouden met het milieu en de rechten van werknemers.

Zijn er veel verschillende soorten Fairtrade kerstpakketten beschikbaar?

Ja, er zijn veel verschillende opties voor een Fairtrade kerstpakket beschikbaar. Je kunt kiezen uit pakketten met voedselproducten, zoals koffie, thee, chocolade en wijn, maar ook uit kerstpakketten met bijvoorbeeld duurzame kleding of cosmetica. Er zijn ook pakketten beschikbaar in verschillende prijsklassen, zodat je een pakket kunt kiezen dat past bij je budget.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een iets anders dan anders voor de feestdagen, overweeg dan om een kerstpakket dat Fairtrade is te kopen. Niet alleen geef je een cadeau van hoge kwaliteit en duurzaam geproduceerd, je draagt ook bij aan een eerlijke prijs voor producenten in ontwikkelingslanden en aan het verminderen van armoede en ongelijkheid. Het is een kleine stap die een groot verschil kan maken voor de wereld en de mensen die erin wonen.

Vragen of meer informatie over een Fairtrade kerstpakket?

Bij Kerstpakkettenplaza.nl heeft u de keuze uit 1.300 verschillende soorten kerstpakketten. Heeft u vragen over een Fairtrade kerstpakket? Of wilt u meer informatie over een product? Bel of mail gerust. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur per e-mail via klantenservice@kerstpakkettenplaza.nl of bel naar +31 (0)24 303 1166. Wij helpen u graag! Heeft u toch een ander geschenk in gedachte, bijvoorbeeld een alternatief kerstpakket. We hebben het allemaal!

Fairtrade kerstpakket