Kunt u een kerstpakket onbelast schenken aan uw medewerkers?

Regelingen:

Werkkostenregeling (WKR regeling) 2024

Kerstpakketten belasting en fiscale regels 2024.- Als u uw medewerkers een kerstpakket wenst te verstrekken en u blijft binnen de vrije ruimte, dan betaalt u niets extra. U bent dan zelfs voordeliger uit dan voorheen. De werkkostenregeling is vanaf 1 januari 2024 verruimd naar 1,92% en dat betekent dat u meer onbelaste ruimte (budget) heeft om uw personeel te belonen met mooie en/of grotere kerstpakketten. De verruiming naar 1,92% toepassing op de eerste € 400.000 van de loonsom. Boven de € 400.000 geldt in 2024 een vrije ruimte van 1,18 %. De verruiming van de WKR levert hierdoor vooral een voordeel op voor de midden- en kleinbedrijven (MKB) in Nederland.

Kerstpakketten belasting en fiscale regels 2024 Actueel

De werkkostenregeling (ook wel WKR genoemd) is verplicht voor alle werkgevers in Nederland. De werkkostenregeling is een regeling waarmee u een deel van de totale fiscale loonsom (vrije ruimte genoemd) kunt besteden aan onbelaste verstrekkingen en vergoedingen (denk aan kerstpakketten) voor uw personeel, waarover géén loonheffing betaalt hoeft te worden. De loonsom omvat het loon van alle personeelsleden bij elkaar opgeteld. Bij een loonsom tot € 400.000 mogen Nederlandse bedrijven € 7.680 onbelast vergoeden. Bekijk alvorens u gaat bestellen hoe groot de bestedingsruimte is en neem voor de zekerheid vooraf contact op met uw accountant. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van de Belastingdienst.

  • Advies 1. Overleg de mogelijkheden met uw boekhouder of salarisadministratie.
  • Advies 2. Kijk eens op de site van de belastingdienst voor meer info!

De Nederlandse wet wordt veelal gekenmerkt door uitzonderingsgevallen en uitzonderingsregels, aan bovenstaande informatie omtrent kerstpakketten en geschenken belasting kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren u de van toepassing zijnde fiscale regels goed te bestuderen alvorens u tot het bestellen van kerstpakketten overgaat. Wij raden u aan om de website van de Belastingdienst te bezoeken voor meer en gedetailleerde informatie omtrent dit onderwerp en neem altijd contact op met uw accountant om te achterhalen hoeveel ruimte u nog heeft om kerstpakketten te bestellen.

Kerstpakketten-belasting-en-fiscale-regels-2024