Eerlijk kerstpakket

Vele aanbieders adverteren ermee: een ‘eerlijk’ kerstpakket. Maar wat is nu een eerlijk kerstpakket? Eerlijk staat voor zonder leugen en bedrog. Het gaat er hierbij om dat wat je krijgt ook daadwerkelijk is wat je krijgt en als er eerlijk/fair trade/biologisch enz. staat dat het dat ook daadwerkelijk is. Om hieraan te voldoen moet een product aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Een eerlijk kerstpakket bestaat geheel(of gedeeltelijk) uit producten die eerlijke handel garanderen en/of stimuleren. Duurzaamheid staat daarbij voorop. En een van de dimensies van duurzame ontwikkeling is het sociale aspect. Eerlijke handel staat daarbij centraal. Het gaat erom dat producenten/boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun handel. Hierdoor wordt de levensstandaard van de producenten verhoogd en direct en indirect komt dat de hele gemeenschap ten goede.

Eerlijk kerstpakket? Wat dacht u van ecologisch?

Een ander aspect is de ecologische variant waarbij er meer aandacht aan de natuur en het milieu moet worden besteed. Gerecycled materiaal en een milieuvriendelijk productieproces kunnen daaraan bijdragen. Daarom worden biologische kerstpakketten vaak ook als ‘eerlijk’ beschouwd.

Eerlijk kerstpakket? Kies voor een Fair trade kerstpakket

Als u kiest voor fair trade kerstpakketten weet u zeker dat u de wereldhandel stimuleert. De producten van Fair Trade Original krijgen deze bestempeling niet voor niets. Om dit ‘keurmerk’ te krijgen moeten de producten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Klik op de onderstaande afbeelding en zie het mooiste eerlijk kerstpakket.

Eerlijk kerstpakket