Fiscale voordelen kerstpakketten 2018

Als je op onze website rondsnuffelt, kom je een opmerking tegen “klik hier voor fiscale informatie omtrent eindejaarsgeschenken”. Dit betreft info over het al dan niet betalen van belasting over Sintsurprises en kerstpakketten. Wist jij dat het mogelijk is om kerstpakketten onbelast te schenken?

Je wil in december je medewerkers verrassen en verwennen met Sintsurprises en/of kerstpakketten, mooie tradities om in ere te houden. Hoe is het echter fiscaal geregeld bij het schenken van de kerstpakketten en Sintsurprises? Hoe weet je dat je geen belasting hoeft te betalen? Het is belangrijk om je daar in te verdiepen of om je boekhouder te vragen of hij of zij een en ander nazoekt en je later informeert over de fiscale voordelen kerstpakketten 2018, of zijn er toch nadelen waar je tegenaan loopt? Laat je goed voorlichten, zodat je straks precies op de hoogte bent van de fiscale voordelen kerstpakketten 2018 en kijk of ook jij hiervan kunt profiteren.

Fiscale voordelen kerstpakketten 2018, mooi meegenomen

Personeel in je bedrijf brengt kosten met zich mee, kosten die als het goed is zichzelf terug verdienen. Goed personeel is erg belangrijk om je bedrijf te laten groeien en bloeien. Het is belangrijk te investeren in goed personeel, goed salaris, studiemogelijkheden, maar ook zo af en toe een extraatje voor je medewerkers. De maand december leent zich daarvoor bij uitstek. De feestdagen Sinterklaas, kerst en de jaarwisseling zijn prima momenten om je werknemers te laten merken dat je blij bent met hun inzet en dat de bedrijfsresultaten zeker mede door hun werkzaamheden en betrokkenheid goed zijn. Dit kan met een dankwoordje tijdens de borrel en een gezellig samenzijn.

Ook het overhandigen van een fraai kerstpakket en een Sintsurprise behoren tot de mogelijkheden. Het is zelfs aan te raden deze tradities in ere te houden. Medewerkers waarderen dit en zullen vervolgens graag een stapje extra voor jou en je bedrijf zetten. Uiteraard zijn aan deze cadeaus kosten verbonden, maar goed personeel is dat meer dan waard. En wist je dat je een fiscaal voordeel kunt halen uit de kosten die je maakt voor cadeaus voor je medewerkers? Meer info vind je op de website van Kerstpakkettenplaza.nl als je klikt op fiscale informatie, maar ook de Belastingdienst kan je hierover informeren.

Fiscale voordelen kerstpakketten 2018, maak er gebruik van

Doe jij dit jaar ook weer mee aan de Sinterklaas- en kersttraditie, weet dan dat de kerstcadeaus en Sintsurprises je fiscale voordelen kan opleveren. Maak daar gebruik van. Sinds januari 2015 is er een WKR verplicht voor elk bedrijf. WKR betekent werkkostenregeling. Deze regeling houdt het volgende in: de vergoedingen die je aan je personeel betaalt zijn onbelast, mits het totaal minder is dan 1,2% van de totale fiscale loonsom van het gehele personeel. Voor hetgeen je daarboven komt wordt een eindheffing van 80% berekend. Regels en uitzonderingen daarop horen bij elkaar, zo zijn er ook op deze regel uitzonderingen.

Er zijn kosten die aanvullend mogen worden vergoed op de 1,2% (om het verhaal compleet te maken). Dit zijn de volgende kosten: vergoedingen als intermediaire kosten dit zijn kosten die een werknemer maakt namens het bedrijf. Daarnaast ook reiskosten (gerichte vrijstelling) en arbo voorzieningen de zo genaamde nihilwaarderingen. De kerstpakketten voor je personeel zijn dus, onder genoemde voorwaarden, onbelast. Overhandig jij echter kerstpakketten aan zalenrelaties dan vallen deze niet onder de regeling, want zakenrelaties zijn geen personeelsleden en ontvangen dus geen loon/salaris.

Wil je zeker zijn van je zaak (inzake belast of onbelast) neem contact op met je accountant. Hij of zij kan specifiek naar jouw bedrijf kijken hoeveel je onbelast kunt geven aan je personeel. Je kunt en hoeft niet van alle fiscale regels en afspraken op te hoogte te zijn. Ook de website van de Belastingdienst geeft je informatie, maar deze is algemeen. Jouw boekhouder kan de regels in jouw situatie plaatsen.

Fiscale voordelen kerstpakketten 2018, zorg dat je op de hoogte bent

Om het maximale fiscale voordeel te halen uit de kerstpakketten 2018, dien je op de hoogte te zijn van de regels. Onze website geeft je informatie, maar je kunt daarvoor ook terecht bij de Belastingdienst. Zorg dat je de voorwaarden kent om van de fiscale voordelen te kunnen profiteren. Je kunt ook je boekhouder advies vragen, hij of zij is op de hoogte van alle nieuwe regels en afspraken.