Kerstpakketten en speciale goede doelen 2022

Kerstpakketten en speciale goede doelen 2022 – Kerstpakkettenplaza.nl steunt elk jaar een goed doel naar uw keuze. Ook zijn er elk jaar een aantal speciale goede doelen, waar extra aandacht naar uit gaat. Dit jaar zijn deze goede doelen Stichting het Vergeten kind en Make-A-Wish Nederland!

Alle goede doelen die verbonden zijn met Kerstpakkettenplaza.nl beschikken over een CBF keurmerk of een ANBI status. Het CBF is een onafhankelijke stichting die toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI draagt dan ook op de een of andere wijze bij aan het algemeen nut. De afdracht naar de goede doelen wordt door Kerstpakkettenplaza.nl betaald, niet door u als afnemer. Per prijscategorie hebben wij een donatie vastgesteld per kerstpakket.

Kerstpakketten en speciale Goede doelen 2022

De speciale goede doelen 2022 zijn verbonden aan vier speciale kerstpakketten. Deze kerstpakketten zijn opgenomen in onze huisselectie. Voor Stichting het Vergeten kind zijn dit jaar de pakketten ‘Luxe food collectie’ en ‘Recycle happiness’ geselecteerd. Met deze kerstpakketten steunt u Stichting het Vergeten kind met €2,00 per pakket.

Daarnaast  hebben we voor Make-A-Wish Nederland het pakket ‘Make-a-Wish-topper’ en ‘Dames: Make-a-Wish’ geselecteerd! Met dit kerstpakket steunt u Make-A-Wish Nederland met €2,00 per pakket.

Om deze kerstpakketten te kunnen herkennen, wordt er op Kerstpakkettenplaza.nl gebruikgemaakt van een gouden 2 euromunt logo rechtsboven in de pakketfoto. Naast de informatie over deze speciale kerstpakketten wilt u wellicht ook wat meer weten over de speciale goede doelen 2022. Kerstpakketten en speciale Goede doelen 2022 wat doen de stichtingen?

Wat doet Stichting het Vergeten kind?

Het VERGETEN KIND zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Denk hierbij aan verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen en/of leven onder de armoedegrens. Bij 55.000 gaat het zodanig mis dat thuis wonen geen optie meer is. Als kinderen verwaarloosd worden tekent ze dat voor de rest van hun leven

De gevolgen zijn heftig en wisselen van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich echt kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. We organiseren activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. In 2016 hebben we 17.276 kinderen bereikt met ons directe hulp-programma. Maar we ondernemen ook initiatieven om hun situatie duurzaam en structureel te verbeteren

Wat doet Make-A-Wish Nederland?

“Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt”.

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken wij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan.

Heeft u vragen over de Speciale goede doelen 2022? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. of bekijk de Goede doelen pagina!

kerstpakketten-en-speciale-goede-doelen-2018