Op dit moment werken we hard aan de nieuwe kerstpakkettencollectie 2019!

Eind Juli zal de nieuwe collectie zichtbaar zijn. We zien u dan natuurlijk graag terug!

Indien u op de hoogte gehouden wenst te worden, dan kunt u zich onder aan de pagina inschrijven op onze nieuwsbrief. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.

 

Met vriendelijke groet,

Team Kerstpakkettenplaza.nl

Kerstpakket

Ook het geven van pakketten met voedsel aan familie, zoals werkgevers het tegenwoordige kerstpakket geven, werd verboden. Een schril contrast met de eenvoud waarin Jezus’ geboorte volgens de bijbel had plaatsgevonden.. De joeltijd was een keerpunt in het jaar, dus moest er overvloedig gegeten worden, want de Germanen waren er heilig van overtuigd dat wanneer het nieuwe jaar slecht ingezet werd, men het hele jaar door honger zou lijden. Daartegenover staat dat de altijd groene klimop zich’ nooit in bijzondere belangstelling van de kerk heeft mogen verheugen. Omstreeks dezelfde tijd dook de kerstboom door de Duitse connecties met andere Europese landen en de Verenigde Staten aldaar op. In Marcus niets, want zijn evangelie begint met Jezus’ onderdompeling in de Jordaan door Johannes de Doper. De hedendaagse kerstviering is een mengelmoes van heidense en christelijke gewoontes. Voor de Kelten fungeerde de maretak als een middel tegen allerlei kwalen, zoals beroertes, buikloop, epilepsie en koorts. Hij zou op dit idee gekomen zijn om kinderen eraan te herinneren dat de geboorte van het kind Jezus het licht in de wereld bracht. De toenmalige minister werd er zelfs toe bewogen om de kerstboom te laten weghalen.
De in 336 gestorven Arius was de leider van een stroming binnen het christendom die poneerde dat Jezus niet in de letterlijke maar veeleer in de overdrachtelijke zin de zoon van God was. Strobanden waren rond de stammen gebonden, om warmte en bijgevolg groeilust te brengen. Anderzijds is er koning Herodes die mogelijk in 4 v.C. Plots verscheen een engel die het jongetje een groene plant aanwees die hij moest meenemen naar het kerststalletje. De kus onder de maretak met kerst maakte deel uit van een oude huwelijksceremonie en beperkte zich tot de Engelstalige wereld. Helaas was die avond ook meteen zijn laatste, want na die dag van korte heerschappij wachtte hem het droevige lot van de dood. Ze creëerden kleinere ballen met een bevestiging eraan om in de bomen te hangen. Jezus’ geboorte is en blijft bijzonder voor nagenoeg iedereen. Soms ging het er gruwelijk aan toe. Eenieder droeg zijn steentje bij om zo veel mogelijk kabaal te maken door op trommels of ketels te slaan of op hoorns te blazen. Een andere oorzaak van het succes van dergelijke artificiële kerstboompjes was hun bijna perfecte symmetrie. De naam Wihnacht (in het enkelvoud) werd voor het eerst vermeld in 1170. Gewoonlijk gold 26 december als eerste dag na kerst, wat betekende dat de joeltijd een einde nam op 6 januari als twaalfde dag na kerst. Het is moeilijk om precies na te gaan wanneer de kerstboom zoals wij hem kennen in de huizen terechtgekomen is. We merken op dat ook oude christenen dit gebruik kenden. De reden was dat de spar een driehoekige vorm heeft, waarbij de drie punten van de driehoek de Heilige Drie-eenheid vertegenwoordigen: God de Vader bovenaan en Jezus en de Heilige Geest op de onderste punten. Uiterlijk met Driekoningen moet de mistletoe verbrand worden.

Nieuws

- Unieke kerstattenties kopen

- Eco kerstpakketten

- Kerstpakketten trends 2012

- Kerstpakketten trends

- Kerstpakket blijft populair in 2012

- Een kerstpakket, een maatschappelijk verantwoord geschenk

- Kerstpakketten

- Kerstpakketten

- Kerstgeschenken

- Kerstpakketten bestellen voor personeel

- kerstpakketten voordelig bestellen

- Kerstpakketten Online bestellen

- Online goedkope kerstpakketten voor uw personeel kopen?

- Online exclusieve kerstpakketten voor uw personeel kopen?

- Bijzondere kerstpakketten voor uw personeel kopen?

- Leuke kerstpakketten voor uw personeel kopen?

- Luxe kerstpakketten voor uw personeel bestellen?

- Luxe kerstpakketten bestellen bij kerstpakkettenplaza.nl

- Nieuwe kerstpakketten collectie 2012 is online!

- Kerstgeschenken bestellen

- Eindejaarstrends: thema- en wellness pakketten

- Origineel kerstgeschenk

- Kerstpakketten online bestellen: originele kerstpakketten

- Originele Kerstgeschenken samenstellen

- Werknemer kan weer massaal rekenen op kerstpakketten

- Een kerstpakket dat niet vergeten zal worden....

- Wat is volgens Wikipedia een Kerstpakket

- Foto op linnen kerstpakketten

- Eindejaarsgeschenken 2014

- Kerstgeschenken 2014

- Drankpakketten

- Nieuwe kerstpakketten site Kerstpakkettenplaza.nl

- Kerstpakketten en maatschappelijk verantwoord ondernemen

- Kerstpakketten en maatschappelijk verantwoord

- Kerstpakket & kerstpakketten online samenstellen

- Wijn,bier en likeur kerstpakketten

- Online kerstpakketten groothandel

- Kerstpakketten: Originele kerstrelatiegeschenken

- Eindejaarsgeschenk en/of Eindejaarsgeschenken

- Eindejaarspakket, eindejaarspakketten trends

Gecertificeerd door
Certifering kerstpakkettenplaza.nlthuiswinkel keurmerkMVOWaarborg consument en rechtE-commerce Europe TrustmarkThe Green Web Foundation
Kerstpakkettenplaza.nl 3570

Klantbeoordelingen

0-ster 1-ster 2-ster 3-ster 4-ster
8.8 10