Aftrekbaar

Kerstpakket aftrekbaar – Bent u op zoek naar informatie over de aftrekbaarheid van kerstpakketten voor uw personeel in 2024? Bij Kerstpakkettenplaza.nl helpen we u graag met alle details over dit onderwerp. Ontdek hier hoe u kunt profiteren van belastingvoordeel en uw werknemers kunt verrassen met een kerstgeschenk. Lees verder om alles te weten te komen over de aftrekbaarheid van kerstpakketten voor uw personeel.

Geen filters gekozen
Hoofd categorieën
Magazijn
Artikel
Thema
Kleur (Hoofdkleur)
Land/Prov/Regio/Plaats
Voorkeuren
Voorkeuren
Cava Brut Cheers
UITVERKOCHT
Kerstpakket bevat alcohol
Cava Brut Cheers
Inhoud: 2 artikelen
16,95 per stuk
20,51 incl. BTW
Cava Brut Thanks
UITVERKOCHT
Kerstpakket bevat alcohol
Cava Brut Thanks
Inhoud: 2 artikelen
16,95 per stuk
20,51 incl. BTW
Snel filteren
Wat is het budget per pakket?
Filters meenemen?
Wilt u uw filters meenemen naar de volgende pagina?
Magazijnen

Onze kerstpakketten worden in 20 magazijnen geproduceerd. Graag leggen we daar wat meer over uit.
Regelmatig zien we dat bedrijven bijvoorbeeld 20 grote en 3 kleine kerstpakketten willen bestellen. Dat kan nu niet standaard bij alle pakketten, we hanteren namelijk op de meeste kerstpakketten een minimale besteleenheid van 5 stuks.

Om toch aan deze wens te kunnen voldoen hebben we een nieuwe optie gecreëerd en daarmee hopen we de mogelijkheden en ons serviceniveau verder te optimaliseren.

U kunt vanaf vandaag de eventuele transportkosten nog beter omzeilen én kunt u kerstpakketten in kleinere aantallen combineren. Dit kan door meerdere soorten kerstpakketten te kiezen die gemaakt worden in één magazijn. Is de orderwaarde hoger dan € 1000,- excl. BTW dan bezorgen wij uw bestelling gratis op één adres in Nederland (De Waddeneilanden zijn uitgezonderd).

Hoe werkt het dan?
U selecteert uw 1e kerstpakket (het grootste of belangrijkste onderdeel van uw bestelling, minimaal 5 stuks).

Vervolgens klikt u op het onderstaande blok en komt u uit bij alle kerstpakketten die in dit magazijn vervaardigd worden. U selecteert dan uw 2e kerstpakket, u zult zien dat de besteleenheid nu 1 stuks geworden is.

Bekijk alle pakketten uit hetzelfde magazijn

Dit kunt u keer op keer herhalen en op deze manier kunnen wij binnen één magazijn al uw gekozen kerstpakketten samenvoegen tot één bestelling. Dit heeft als voordeel dat u na de eerste keuze van 5 kerstpakketten, alle kerstpakketten per stuk kunt selecteren en dat er maar één transport-rit nodig is.
We hopen u met deze nieuwe mogelijkheid extra van dienst te zijn en u transportkosten te besparen én gezamenlijk de milieubelasting terug te dringen!

Komt u er niet uit, neem dan contact op met onze klantenservice.

Magazijnen

Onze kerstpakketten worden in 20 magazijnen geproduceerd. Graag leggen we daar wat meer over uit.
Regelmatig zien we dat bedrijven bijvoorbeeld 20 grote en 5 kleine kerstpakketten willen bestellen.

U kunt de eventuele transportkosten nog beter vermijden, dit kan door meerdere soorten kerstpakketten te kiezen die gemaakt worden in één magazijn. Is de orderwaarde hoger dan € 1000,- excl. BTW dan bezorgen wij uw bestelling gratis op één adres in Nederland (De Waddeneilanden zijn uitgezonderd).

Dit kunt u keer op keer herhalen en op deze manier kunnen wij binnen één magazijn al uw gekozen kerstpakketten samenvoegen tot één bestelling. Dit heeft als voordeel dat u dat er maar één transport-rit nodig is.

Bekijk alle pakketten uit hetzelfde magazijn

Komt u er niet uit, neem dan contact op met onze klantenservice.

Belastingregels omtrent kerstpakketten

Wilt u uw personeel en relaties een kerstgeschenk geven, maar vormen de kosten van kerstpakketten een drempel voor uw onderneming? Met de werkkostenregeling kunt u kerstpakketten en andere vergoedingen voor het personeel onbelast verstrekken. Dit belastingvoordeel maakt het aantrekkelijk om uw werknemers deze kerst te voorzien van een kerstgeschenk. Wilt u weten wat de WKR-regeling inhoudt en hoe u de vrije ruimte inzet voor een fors belastingvoordeel? Lees dan hieronder alles wat u moet weten over de werkkostenregeling.

Wat is de werkkostenregeling en zijn kerstpakketten voor personeel aftrekbaar?

De werkkostenregeling (WKR) is een regeling waarmee u een deel van het totale fiscale loon kunt besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Dit belastingvrije gedeelte van het loon wordt ook wel de vrije ruimte genoemd.

Alle vergoedingen die u binnen de werkkostenregeling verstrekt aan uw werknemers behoren tot het loon. Het gaat daarbij niet enkel om loon in geld, maar ook om loon in natura. Kerstpakketten vallen binnen de WKR en behoren daarmee dus ook tot het loon.

Kerstpakket aftrekbaar: Voordelen van de werkkostenregeling

Binnen de WKR kunt u een bepaald gedeelte van het totale fiscale loon belastingvrij besteden aan vergoedingen en verstrekkingen, zoals kerstpakketten, consumpties en bedrijfsfeesten. Deze regeling maakt het voor ondernemers dus voordeliger om kerstpakketten en andere verstrekkingen te geven. Hierover hoeft geen loonheffing betaald te worden.

Een voordeel van de werkkostenregeling is dat deze regeling het gemakkelijker maakt om vergoedingen te verstrekken. De WKR vervangt andere regelingen, waarin u zich hierdoor niet meer hoeft te verdiepen. Alle onbelaste vergoedingen die behoren tot het loon vallen onder één duidelijke regeling.

Bovendien kunt u de WKR gemakkelijk berekenen over het totale fiscale loon. U hoeft de onbelaste vrije ruimte dus niet per werknemer te berekenen. Uw organisatie beschikt over een enkele vrije ruimte waarbinnen de vergoedingen en verstrekkingen van alle personeelsleden vallen.

Kerstpakket aftrekbaar

Kerstpakket aftrekbaar volgens de werkkosten regeling

Veel ondernemers vragen zich af of een kerstpakket voor hun personeel aftrekbaar is volgens de werkkostenregeling. Het antwoord is ja! Een kerstpakket kan binnen de WKR als onbelaste vergoeding worden verstrekt aan uw werknemers.

Wanneer u een kerstpakket aan uw personeel geeft, valt dit onder de vrije ruimte van de werkkosten regeling. Dit betekent dat u een deel van het totale fiscale loon onbelast kunt besteden aan het verstrekken van kerstpakketten. Het kerstpakket voor uw personeel is dus aftrekbaar volgens de WKR.

Kerstpakketten personeel beperkt aftrekbaar

Kerstpakket personeel aftrekbaar

Hoewel kerstpakketten voor personeel over het algemeen aftrekbaar zijn volgens de werkkostenregeling, is het belangrijk om te weten dat er beperkingen gelden. Kerstpakketten voor personeel kunnen namelijk beperkt aftrekbaar zijn in bepaalde situaties.

Het is van belang om de gebruikelijkheidstoets in acht te nemen bij het verstrekken van kerstpakketten. De kosten van een kerstpakket mogen niet hoger zijn dan wat gebruikelijk is binnen uw branche of sector. Indien de kosten van uw kerstpakketten aanzienlijk afwijken van wat gebruikelijk is, kan dit leiden tot een beperking van de aftrekbaarheid.

Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat de WKR een vrije ruimte hanteert waarbinnen vergoedingen en verstrekkingen vallen. Als de totale waarde van alle vergoedingen en verstrekkingen, inclusief kerstpakketten, de vrije ruimte overschrijdt, dient er over het meerdere een loonheffing van 80% betaald te worden.

Veelgestelde vragen over kerstpakketten

Is een kerstpakket voor mijn personeel aftrekbaar volgens de werkkostenregeling?

Ja, een kerstpakket voor uw personeel is aftrekbaar volgens de werkkostenregeling. Kerstpakketten vallen onder de vrije ruimte van de WKR, waardoor u een deel van het totale fiscale loon onbelast kunt besteden aan het verstrekken van kerstpakketten aan uw werknemers.

Hoe vaak kan ik kerstpakketten aftrekken binnen de werkkostenregeling?

De aftrekbaarheid van kerstpakketten binnen de werkkostenregeling is afhankelijk van de beschikbare vrije ruimte. U kunt de vrije ruimte per jaar zelf berekenen op basis van het totale fiscale loon van uw organisatie. Het is belangrijk om binnen deze vrije ruimte te blijven en de kosten van kerstpakketten niet hoger te laten zijn dan wat gebruikelijk is binnen uw branche.

Zijn er beperkingen voor de aftrekbaarheid van kerstpakketten?

Ja, er kunnen beperkingen gelden voor de aftrekbaarheid van kerstpakketten. Het is belangrijk om de gebruikelijkheidstoets in acht te nemen en ervoor te zorgen dat de kosten van uw kerstpakketten niet buitensporig zijn. Daarnaast dient u binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling te blijven om een loonheffing te voorkomen.

Kan ik mijn kerstpakketten personaliseren en aftrekken?

Ja, u kunt uw kerstpakketten personaliseren door bijvoorbeeld uw bedrijfslogo toe te voegen. Het personaliseren van kerstpakketten heeft echter geen invloed op de aftrekbaarheid ervan binnen de werkkostenregeling. Het blijft belangrijk om binnen de geldende regels en beperkingen te blijven voor een juiste aftrekbaarheid.

Hoe kan ik de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling berekenen?

U kunt de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling zelf berekenen op basis van het totale fiscale loon van uw organisatie. Het bedrag van de vrije ruimte wordt bepaald aan de hand van een percentage van het totale fiscale loon. Het is belangrijk om binnen deze vrije ruimte te blijven om de aftrekbaarheid van kerstpakketten te waarborgen.

Bestel uw kerstpakketten bij Kerstpakkettenplaza.nl

Bij Kerstpakkettenplaza.nl kunt u kerstpakketten bestellen die voldoen aan de eisen van de werkkostenregeling. Met ons ruime assortiment en de mogelijkheid om kerstpakketten te personaliseren, kunt u uw werknemers en relaties verrassen met een uniek kerstgeschenk. Bestel nu uw kerstpakketten op Kerstpakkettenplaza.nl en profiteer van de voordelen van de werkkostenregeling.

Heeft u nog vragen over kerstpakketten en of deze aftrekbaar zijn?

Bij Kerstpakkettenplaza.nl staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden over kerstpakketten en de werkkostenregeling. Neem gerust contact met ons op via e-mail (klantenservice@kerstpakkettenplaza.nl) of telefonisch (+31 (0)24 303 1166). Ons deskundige team helpt u graag verder.

Benieuwd naar de BTW regeling? Of gewoon zin om de kerstpakketten aan te vragen?

Kerstpakket personeel beperkt aftrekbaar